Reuters: Ανασύρθηκε η σορός του Χασάν Νασράλα - «Είναι άθικτη»

Reuters: Ανασύρθηκε η σορός του Χασάν Νασράλα - «Είναι άθικτη»

Ομάδες διάσωσης που επιχειρούν στην ισοπεδωμένη γειτονιά της Βηρυτού, όπου βρίσκονταν τα κεντρικά της Χεζμπολάχ, ανέσυραν την Κυριακή τη σορό του ηγέτη της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Reuters μια ιατρική πηγή και μια πηγή ασφαλείας.

Η ανακοίνωση της Χεζμπολάχ το Σάββατο που επιβεβαίωσε τον θάνατο του Νασράλα, δεν ανέφερε πώς ακριβώς σκοτώθηκε ούτε πότε θα γίνει η κηδεία του.

Οι δύο πηγές είπαν στο Reuters ότι το σώμα του Νασράλα δεν είχε δεχτεί άμεσα πλήγματα και η αιτία θανάτου του ήταν ένα αμβλύ τραύμα από την ισχύ της έκρηξης.

Σύμφωνα με την σανακοίνωση των IDF το Σάββατο, κατά την επίθεση που πραγματοποίησαν στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Νταχίγια, σκοτώθηκαν επίσης ο διοικητής του νότιου μετώπου της Χεζμπολάχ Αλί Καράκι και άλλοι διοικητές της οργάνωσης. Οι IDF πρόσθεσαν ότι επιτέθηκαν στο αρχηγείο ενώ τα ανώτατα στελέχη της Χεζμπολάχ «συντόνιζαν τρομοκρατικές δραστηριότητες εναντίον των πολιτών του κράτους του Ισραήλ».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ ορισμένα από τα θύματα διέμεναν σε κοντινά κτίρια τη στιγμή της επίθεσης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τραγωδία στα Τέμπη: Χιλιάδες τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων με φόντο επεισόδια και καταστροφές - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Τραγωδία στα Τέμπη: Χιλιάδες τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων με φόντο επεισόδια και καταστροφές - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Πλήθος κόσμου κατέβηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για τα δύο χρόνια από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Η μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα έγινε στις 11:00 ενώ μετέπειτα διάφοροι προκάλεσαν επεισόδια και καταστροφές. Δείτε όσα έγιναν:

BEST OF TOTHEMAONLINE