Στην Αρμενία για την Σύνοδο Πολιτικής Κοινότητας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πραγματοποιείται - σήμερα - στην Αρμενία, θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με αρμόδιες πληροφορίες στον κυκλικό κόμβο θα λειτουργήσουν έξυπνα φώτα τροχαίας στα πρότυπα των έξυπνων φώτων που τοποθετήθηκαν στην Αγία Φύλα στη Λεμεσό. Τα φώτα τοποθετήθηκαν σε δύο σημεία-εξόδους.
Η τοποθέτησή τους κρίθηκε αναγκαία λόγω της επερχόμενης λειτουργίας νέου καταστήματος Jumbo στην περιοχή και την επακόλουθη αύξηση στην τροχαία κίνηση.
Πραγματοποιήθηκε σχετική μελέτη από το Τμήμα Δημοσίων Έργων μετά από την αίτηση της Jumbo για πολεοδομική άδεια, και επιβλήθηκε στην εταιρεία να αναλάβει την υλοποίηση του έργου λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης που θα προκληθεί. Σύμφωνα μάλιστα με τη μελέτη, η τοποθέτηση έξυπνων φώτων στο συγκεκριμένο σημείο θα μειώσει την τροχαία κίνηση κατά 10%.
Σύμφωνα με αρμόδιες πληροφορίες τα φώτα αναμένεται να λειτουργήσουν μέσα του Οκτώβρη. Τα φώτα θα τίθενται σε λειτουργία τις ώρες αιχμής ενώ όταν είναι σβηστά θα λειτουργεί ο κόμβος κανονικά.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




