LIKE ONLINE

Τιτανικός: Γιατί δεν υπάρχουν ανθρώπινοι σκελετοί στο πιο διάσημο ναυάγιο όλων των εποχών

Τιτανικός: Γιατί δεν υπάρχουν ανθρώπινοι σκελετοί στο πιο διάσημο ναυάγιο όλων των εποχών

Εδώ και 112 χρόνια, το πλοίο που δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του γεννά ιστορίες που εξάπτουν τη φαντασία και μας κάνει να ασχολούμαστε συνεχώς μαζί του.

Τιτανικός δεν είναι απλά μια ταινία για τον έρωτα δύο εφήβων, που έμελε να μην εξελιχθεί ποτέ σε μεγάλη αγάπη εξαιτίας ενός παγόβουνου. Ο Τιτανικός είναι ένα πολύ πραγματικό ναυάγιο που στέρησε τη ζωή σε πάνω από 1.500 πραγματικούς ανθρώπους, που είχαν πλεύσει προς την Αμερική με όνειρα για μια νέα, καλύτερη ζωή, την οποία δεν κατάφεραν ποτέ τελικά να αγγίξουν.

Παρόλο όμως που έχουν περάσει πάνω από 112 χρόνια, ο Τιτανικός συνεχίζει να εξάπτει τη φαντασία και πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να ανακαλύψουν και τα τελευταία μυστικά που έχει καταφέρει να κρατήσει κρυφά το εμβληματικό ναυάγιο. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως μόλις πέρυσι πέντε αστρονομικά πλούσιοι άντρες αποφάσισαν να μπουν σε ένα βαθυσκάφος, προκειμένου να μπορέσουν να πλησιάσουν όσο γίνεται πιο κοντά στο κουφάρι του Τιτανικού και να το δουν από κοντά.

Και οι πέντε πέθαναν, αφού το Titan, το βαθυσκάφος στο οποίο επέβαιναν χάθηκε με το σκάφος μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυσή του στο σημείο του ναυαγίου και δεν ξαναβγήκε ποτέ στην επιφάνεια. Μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του σκάφους, επιβεβαιώθηκε ότι σημειώθηκε αιφνίδια διάρρηξη λόγω ξαφνικής εμφάνισης ρωγμής, που εξαιτίας της τεράστιας εξωτερικής πίεσης στο βάθος αυτό, προκάλεσε την εκρηκτική κατάρρευσή του προς τα μέσα και σύνθλιψη σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο όλων των επιβατών.

 

ΤιτανικόςAlbert Harlingue/Roger-Viollet via AFP

Παρόλο όμως, που οι ειδικοί –χρησιμοποιώντας τον πιο εξελιγμένο υποβρύχιο εξοπλισμό κινηματογράφησης– έχουν καταφέρει να βρουν πολύ καλά διατηρημένα αντικείμενα στα συντρίμμια του Τιτανικού, δεν έχουν βρει ποτέ ανθρώπινου σκελετούς και οστά. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η απάντηση είναι πιο απλή και λιγότερο συνωμοσιολογική απ’ όσο ίσως πιστεύεις.

Ενώ είναι γνωστό πως στον Τιτανικό λόγω και έπαρσης της ιδιοκτήτριας εταιρείας που θεωρούσε το πλοίο αβύθιστο, δεν υπήρχαν αρκετές σωστικές λέμβοι, υπήρχαν πολλά σωσίβια, τα οποία κατάφεραν να φορέσουν οι επιβάτες του. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί από αυτούς απομακρύνθηκαν λόγω των ρευμάτων από το πλοίο και τα σώματά τους περιπλανήθηκαν στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η δεύτερη εξήγηση αφορά το βάθος του ναυαγίου (914 μέτρα) που είναι κάτω από αυτό που λέμε βάθος αντιστάθμισης ασβεστίτη, που σημαίνει πως μόλις τα διάφορα σαρκοβόρα θαλάσσια πλάσματα έφαγαν τη σάρκα των άτυχων επιβατών του Τιτανικού και αποκαλύφτηκαν τα οστά τους, αυτά διαλύθηκαν.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα εκείνοι που πιστεύουν πως σε μερικά καλά σφραγισμένα σημεία του Τιτανικού, ίσως υπάρχουν ανθρώπινα λείψανα, κάτι όμως που δύσκολα θα ανακαλύψουμε.

ΠΗΓΗ: oneman

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κόνφερενς Λιγκ: Το πρόγραμμα και η βαθμολογία των αντιπάλων ΑΠΟΕΛ, Ομόνοιας, Πάφου

• Μονή Αββακούμ: Ελεύθεροι με όρους Νεκτάριος και Πορφύριος – Η νέα ημερομηνία της διαδικασίας

• Απόδραση «κομμωτή»: Οπλισμένος και με σχέδιο διαφυγής στην Κολομβία – Φαίνεται να μάζευε χρήματα ο πατέρας

• Δικαιολογείται ο τερματισμός της επιδότησης σε ηλεκτρισμό και του μηδενικού ΦΠΑ σε προϊόντα; - «Δίκοπο μαχαίρι»

• Κατάθεση ψυχής από τον πατέρα του Θανάση Νικολάου - Η μάχη με τη Νομική Υπηρεσία, η «καλοσύνη» της Αστυνομίας και η τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό



Απόδραση βαρυποινίτη: Δεν παραδέχεται ενοχή ο πατέρας του - Υπήρχαν και άλλα συγγενικά πρόσωπα για επίσκεψη

Απόδραση βαρυποινίτη: Δεν παραδέχεται ενοχή ο πατέρας του - Υπήρχαν και άλλα συγγενικά πρόσωπα για επίσκεψη

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθησαν ο 68χρονος πατέρας του 42χρονου ισοβίτη και ο 42χρονος μετά από εύλογη υποψία που κατέχει η Αστυνομία, ότι οι δύο ύποπτοι ενέχονται στα υπό διερεύνηση αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση, ενώ το Δικαστήριο επεφύλαξε να ανακοινώσει την απόφαση του αύριο Σάββατο για την κράτηση ή μη των υπόπτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top