ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευήξ 27 Σεπτεμβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευήξ 27 Σεπτεμβρίου

Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης να απορρίψει τη λίστα με τους υποψήφιους δικαστές από την Κύπρο για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους ενώ τον φρουρούσαν μέλη της ΜΜΑΔ και αστυνομικοί, το Κυπριακό, η ακρίβεια, η αναμενόμενη μαζική άφιξη ξένων υπηκόων από το Λίβανο ενώ η κατάσταση στη χώρα κλιμακώνεται, είναι από τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Εκτεθήκαμε και στο ΕΔΔΑ» γράφει στο κύριο της θέμα πρωτοφανές τουλάχιστον για τα κυπριακά δεδομένα, αποτελεί η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης να απορρίψει τη λίστα του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τους υποψήφιους δικαστές για Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Γράφει επίσης ότι ο δραπέτης ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους, εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να περάσει στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρει ότι κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο για αύξηση ύψους 52,7 εκατομμυρίων στους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Μύλος και αμηχανία για τον Κύπριο δικαστή στο ΕΔΔΑ» γράφει στο κύριο του θέμα ότι έντονο απόηχο είχε η απόρριψη της λίστας των υποψηφίων που πρότεινε η Κυπριακή Δημοκρατία για το ΕΔΔΑ με το αιτιολογικό ότι ένας εκ των τριών υποψηφίων δεν ικανοποίησε την αρμόδια επιτροπή στο στάδιο των συνεντεύξεων. Γράφει επίσης ότι με τον νόμο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, θα δημοσιοποιούνται πλέον τα ονόματα των προσώπων που καταβάλλουν χορηγίες πέραν των 5 χιλιάδων προς τον Φορέα Κοινωνικής Στήριξης. Δημοσιεύει επίσης συνέντευξη της Πρέσβειρας του Λιβάνου, η οποία απευθύνει δραματική έκκληση για τερματισμό του πολέμου και επείγουσα αποστολής βοήθειας στη χώρα.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα που τιτλοφορεί «Τον φρουρούσαν εφτά!» γράφει ότι καλοσχεδιασμένη ήταν η χθεσινή απόδραση ισοβίτη που καταδικάστηκε για δύο φόνους το 2011, της εγκύου συζύγου του και της τρίχρονης κορούλας της. Γράφει επίσης ότι ο Υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε πως ένα μέσο νοικοκυριό δύσκολα τα βγάζει πέρα αλλά επέμεινε πως δεν δικαιολογείται η συνέχιση των μέτρων στήριξης. Αλλού αναφέρει ότι είναι μετέωρη η προσδοκία τριμερούς συνάντησης ΓΓ ΟΗΕ με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ ενώ η Τουρκία και το ψευδοκράτος κάνουν εκστρατεία αναγνώρισης.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Αδειάζει τα ‘επιχειρήματα’ της κυβέρνησης η Στατιστική Υπηρεσία» γράφει στο κύριο της θέμα ότι όπως αναφέρει η ΠΕΟ, η ακρίβεια καλπάζει και η κυβέρνηση κόβει και τα ελάχιστα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών. Αλλού αναφέρει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μίλησε στη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τα 50χρονα της εισβολής και κατοχής προκαλώντας την αντίδραση του CHP Οζγκιούρ Οζέλ, ο οποίος αποχώρησε από την αίθουσα. Γράφει επίσης ότι σοβαρά ερωτηματικά και ασήκωτες ευθύνες που αγγίζουν Κεντρικές Φυλακές, Αστυνομία και Υπουργείο Δικαιοσύνης προκύπτουν από την απόδραση του ισοβίτη Δ. Θεοφάνους.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Φθάνουν περισσότερα στρατεύματα καθώς η κρίση στο Λίβανο κλιμακώνεται» γράφει ότι η Κύπρος λειτουργεί στο μέγιστο επίπεδο ετοιμότητας για την πιθανή εκκένωση Αμερικανών πολιτών από το Λίβανο. Γράφει επίσης ότι σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδη, η κυβέρνηση θα προτείνει όπως η περίοδος πληρωμής των προστίμων από τις κάμερες επεκταθεί στις 90 μέρες από τις 30. Αλλού αναφέρει ότι οι υποστηρικτές του καταδικάζουν την αποπομπή του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

H εβδομαδιαία «Γνώμη» υπό τον τίτλο «Στο πυρ το εξώτερον οι «ενοχλητικοί»! η εφημερίδα γράφει ότι σέρνουν τώρα στα δικαστήρια συνδικαλιστή ηγέτη, τον Νίκο Λοϊζίδη, με την κατηγορία της…’ανάρμοστης συμπεριφοράς΄ σε μια «στημένη διαδικασία». Αλλού αναφέρεται στην πορεία του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης την Κυριακή στις 11. Γράφει επίσης ότι εν καιρώ λειψυδρίας σχεδιάζονται γήπεδα γκολφ πλησίον περιοχών Natura 2000.

Η εβδομαδιαία «Το κυπριακό Ποντίκι» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Τα σενάρια για την τουρκική τακτική στο Κυπριακό» και γράφει ότι σκληρή και άτεγκτη γραμμή για το Κυπριακό τήρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόσο κατά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, όσο και στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Γράφει αλλού ότι πάνω από μισό δισεκατομμύριο το κέρδος για τα καζίνο της Κύπρου σε έξι χρόνια. Αλλού αναφέρεται σε οκτώ τρόφιμα και αγαθά που η τιμή τους αυξήθηκε σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Δικαιολογείται ο τερματισμός της επιδότησης σε ηλεκτρισμό και του μηδενικού ΦΠΑ σε προϊόντα; - «Δίκοπο μαχαίρι»

• Μονή Αββακούμ: Ενώπιον Κακουργιοδικείου οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες - Απαντούν στις κατηγορίες

• Απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν: «Δεν μπορεί να υπάρξει λύση δύο κρατών» - Ομιλία στη Γενική Συνέλευση ΟΗΕ

• Μέχρι πού θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία – Όσα μας επιφυλάσσει ο καιρός - Δείτε αναλυτικά το «μενού»



«Θορυβημένοι» όλοι από την απόδραση: Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με Παπαθεοδώρου ο Χαρτσιώτης – «Ξεσκονίζουν» όλη την Κύπρο για εντοπισμό του

«Θορυβημένοι» όλοι από την απόδραση: Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με Παπαθεοδώρου ο Χαρτσιώτης – «Ξεσκονίζουν» όλη την Κύπρο για εντοπισμό του

Ξεσκονίζουν όλη την Κύπρο οι Αρχές για τον εντοπισμό του 42χρονου ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, γνωστός ως «κομμωτής», ο οποίος κρατείτο στις Κεντρικές Φυλακές απέδρασε την Πέμπτη στα Χολέτρια της Πάφου κατά τη διάρκεια άδειας για να επισκεφτεί τους οικείους του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top