Η Ταϊλάνδη έγινε η πρώτη χώρα στη νοτιοανατολική Ασία που αναγνωρίζει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Η Ταϊλάνδη έγινε η πρώτη χώρα στη νοτιοανατολική Ασία που αναγνωρίζει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης ενέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο που ψήφισε νωρίτερα μέσα στον χρόνο το κοινοβούλιο, καθιστώντας έτσι και επισήμως το βασίλειο την πρώτη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία και την τρίτη στην Ασία που αναγνωρίζει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Η βασιλική έγκριση δημοσιεύτηκε αργά χθες, Τρίτη στη βασιλική εφημερίδα, γεγονός που σημαίνει ότι ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ έπειτα από 120 ημέρες, δηλαδή στις 22 Ιανουαρίου του 2025.

Το νομοσχέδιο, το οποίο προέκυψε έπειτα από δύο δεκαετίες προσπαθειών ακτιβιστών, εγκρίθηκε τον Ιούνιο από τη Γερουσία.

Η Ταϊλάνδη, μια χώρα από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ασία, είναι ήδη γνωστή για την ΛΟΑΤΚΙ+ κουλτούρα της και για την πολιτική της συμπερίληψης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.