ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριαρχούν οι αναφορές του Ερντογάν στο Κυπριακό στον τ/κ Τύπο

Κυριαρχούν οι αναφορές του Ερντογάν στο Κυπριακό στον τ/κ Τύπο

Με κύριο τίτλο «Ομοσπονδία γιοκ» η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κίπρις" προβάλλει τις αναφορές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κυπριακό, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, και γράφει ότι τόσο στην ομιλία του όσο και στην συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Τούρκος Πρόεδρος έθεσε τους όρους του.

Σημειώνει την αναφορά του κ. Ερντογάν ότι η "τδβκ" είναι το κλειδί της λύσης και προβάλλει επίσης τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ και του Ουνάλ Ουστέλ, «πρωθυπουργού» και νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΚΕΕ, οι οποίοι χαιρέτισαν την ομιλία του Τούρκου Προέδρου.

Η «Αβρούπα» με τίτλο «Το μοντέλο της ομοσπονδίας τέλειωσε» γράφει ότι τη θέση αυτή προέβαλε γι’ ακόμη μια φορά οΕρντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Γράφει, επίσης, ότι ο κ. Τατάρ εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τις αναφορές Ερντογάν και προσθέτει ότι στη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έδωσε τρεις ημερομηνίες για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης.

Η εφημερίδα της αντιπολίτευσης «Γενί Ντουζέν» δεν προβάλλει καθόλου στο πρωτοσέλιδό της την ομιλία Ερντογάν, ενώ ως δευτερεύον θέμα έχει την κοινή δήλωση 33 οργανώσεων, συντεχνιών και συνδικάτων υπέρ της ομοσπονδίας.

Πολύ μικρή αναφορά κάνει πρωτοσέλιδα στην ομιλία του Τούρκου Προέδρου και η "Ντιαλόγκ" με τίτλο «Αναγνωρίστε την τδβκ».

Η «Γκιουνές» που πρόσκεται στο ΚΕΕ έχει κύριο τίτλο «Ευχαριστούμε Ερντογάν» κι αναφέρεται ιδιαίτερα στα σημεία πως η ομοσπονδία τέλειωσε και στην έκκλησή του για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Σήμερα, με γραπτή του δήλωση ο ΓΓ του ΚΕΕ, Ογουζχάν Χασίπογλου, ανέφερε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος κοιτώντας στα μάτια τη διεθνή κοινότητα, τις υπερδυνάμεις του κόσμου και  τα ΗΕ έκανε έκκληση για αναγνώριση της "τδβκ". Το χειροκρότημα, πρόσθεσε, που ακολούθησε αυτή του την αναφορά «μας έκανε πολύ ευτυχισμένους».

Η ομιλία Ερντογάν, συνέχισε, είναι κι ένα μήνυμα σε όσους λένε στο εσωτερικό ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική της ομοσπονδιακής λύσης».

Στο μεταξύ, η Πρόεδρος της συντεχνίας των Τ/κ καθηγητών (KTOEÖS), Σελμά Εϊλέμ, σε γραπτή της δήλωση ανέφερε ότι «στην Κύπρο ο μόνος δρόμος για λύση είναι η ενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρος».

Η κ. Εϊλέμ πρόσθεσε ότι η έκκληση Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους και άρση των «εμπάργκο» είναι «σαν να θεωρεί ανύπαρκτες τις διεθνείς συμφωνίες».

Έκανε λόγο για πολιτικές που «οδήγησαν τους Τουρκοκύπριους στην εξαφάνιση» και κάλεσε «όλες τις φιλειρηνικές οργανώσεις να δράσουν μαζί και να αγωνιστούν για μια ομοσπονδιακή λύση και ειρήνη στην Κύπρο».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Έσπασαν» στο ξύλο αστυνομικό γιατί δεν τους άφησε να δουν κρατούμενη - Τον χτύπησαν και έφυγαν «κύριοι»

• Διώκεται για ανάρμοστη συμπεριφορά ο Λοϊζίδης - «Στημένη διαδικασία… Είμαστε έτοιμοι να χάσουμε»

• Απαγόρευση κινητών σε γυμνάσια και λύκεια - Στο τραπέζι τρεις προτάσεις - Συνέχεια στην Επιτροπή Παιδείας

• Πόσα άτομα απασχολούνται στην Κυβέρνηση – Οι τομείς με αύξηση και μείωση προσωπικού

• Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα - Απαθείς οι παρευρισκόμενοι

• Οδηγούσαν κλεμμένη μοτοσικλέτα στη Λευκωσία - Προσέκρουσαν σε κιγκλίδωμα και φόρεσαν χειροπέδες



Ο πρωταγωνιστής, ο χαμένος και ο νικητής - Οι κινήσεις Αννίτας και Χριστοδουλίδη

Ο πρωταγωνιστής, ο χαμένος και ο νικητής - Οι κινήσεις Αννίτας και Χριστοδουλίδη

Αν είναι κάτι που θα πρέπει να διαπιστώσουμε στα όσα πρωτοφανή εξελίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την προειδοποίηση του βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία ότι ο ίδιος θα διόριζε Γενικό Ελεγκτή, την απόφαση της Αννίτας Δημητρίου να ακυρώσει το ταξίδι της στη Μάλτα για να προλάβει τα όποια γεγονότα και την άρον άρον ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας την Τρίτη για την απόφαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη να διορίσει στη θέση του Γενικού Ελεγκτή τον Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, είναι αυτό το οποίο δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top