ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Γκότσης: «Στον ύψιστο βαθμό η ετοιμότητα της ΚΔ για απομάκρυνση αμάχων από την περιοχή του πολέμου»

Θ. Γκότσης: «Στον ύψιστο βαθμό η ετοιμότητα της ΚΔ για απομάκρυνση αμάχων από την περιοχή του πολέμου»

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αίτημα για έναρξη οποιασδήποτε επιχείρησης απομάκρυνσης πολιτών, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης, σημειώνοντας ότι η ετοιμότητα από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται στον «ύψιστο βαθμό».

Η Κυπριακή Δημοκρατία επικεντρώνεται στο διπλωματικό πεδίο, σημείωσε, όσον αφορά την κρίση στην περιοχή.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με το Ειδικό Σχέδιο Εστία για την υποδοχή και επαναπατρισμό ξένων πολιτών από περιοχή που βρίσκεται σε κρίση, δεδομένης της κατάστασης στον Λίβανο και δημοσιεύματα για σχέδιο ετοιμότητας για μαζική εκκένωση Λιβάνου μέσω Κύπρου από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο κ. Γκότσης ανέφερε ότι η ετοιμασία «βρίσκεται στον ύψιστο βαθμό τόσο σε επίπεδο συνεργασίας με τις χώρες που έχουν ειδικό ενδιαφέρον αλλά και εσωτερικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Μέχρι στιγμής, πρόσθεσε, δεν έχει υπάρξει οποιοδήποτε αίτημα για έναρξη οποιασδήποτε επιχείρησης απομάκρυνσης πολιτών.

«Επικεντρωνόμαστε στο διπλωματικό πεδίο», σημείωσε ο κ. Γκότσης, προσθέτοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, εκφράζει «έντονη ανησυχία», καλεί σε αποφυγή της κλιμάκωσης και εκφράζει τη στήριξή της στις σχετικές διαμεσολαβητικές προσπάθειες των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον κ. Γκότση, τα θέματα αυτά συζητούνται στη σειρά επαφών που έχουν τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε, τόσο στην τριμερή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Γάλλο Πρόεδρο, στη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και στις συναντήσεις του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου - την τριμερή με Αίγυπτο και Ελλάδα - και σε διμερές επίπεδο, με τους ομολόγους του από την Παλαιστίνη και τον Λίβανο. Αναμένεται και συνάντηση με τον Εμιρατινό ομόλογό του, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι αυτό συζητήθηκε και στη συνάντηση του κ. Κόμπου με την Αυστραλή Υπουργό Εξωτερικών, η οποία σε ανάρτησή της ευχαρίστησε για την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε περίπτωση που χρειαστεί συνδρομή για τους Αυστραλούς πολίτες που διαμένουν στον Λίβανο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Έσπασαν» στο ξύλο αστυνομικό γιατί δεν τους άφησε να δουν κρατούμενη - Τον χτύπησαν και έφυγαν «κύριοι»

• Διώκεται για ανάρμοστη συμπεριφορά ο Λοϊζίδης - «Στημένη διαδικασία… Είμαστε έτοιμοι να χάσουμε»

• Απαγόρευση κινητών σε γυμνάσια και λύκεια - Στο τραπέζι τρεις προτάσεις - Συνέχεια στην Επιτροπή Παιδείας

• Πόσα άτομα απασχολούνται στην Κυβέρνηση – Οι τομείς με αύξηση και μείωση προσωπικού

• Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα - Απαθείς οι παρευρισκόμενοι

• Οδηγούσαν κλεμμένη μοτοσικλέτα στη Λευκωσία - Προσέκρουσαν σε κιγκλίδωμα και φόρεσαν χειροπέδες



Ο πρωταγωνιστής, ο χαμένος και ο νικητής - Οι κινήσεις Αννίτας και Χριστοδουλίδη

Ο πρωταγωνιστής, ο χαμένος και ο νικητής - Οι κινήσεις Αννίτας και Χριστοδουλίδη

Αν είναι κάτι που θα πρέπει να διαπιστώσουμε στα όσα πρωτοφανή εξελίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την προειδοποίηση του βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία ότι ο ίδιος θα διόριζε Γενικό Ελεγκτή, την απόφαση της Αννίτας Δημητρίου να ακυρώσει το ταξίδι της στη Μάλτα για να προλάβει τα όποια γεγονότα και την άρον άρον ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας την Τρίτη για την απόφαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη να διορίσει στη θέση του Γενικού Ελεγκτή τον Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, είναι αυτό το οποίο δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top