ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λουκάς Φουρλάς: Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία σώζουν ζωές

Λουκάς Φουρλάς: Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία σώζουν ζωές

Στο πλαίσιο του Χρυσού Σεπτέμβρη, ο οποίος έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον Παιδικό Καρκίνο, διοργανώθηκε με επιτυχία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα «Ο παιδικός καρκίνος πρέπει να παραμείνει ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα για τα έτη 2024-2029».

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Ευρωβουλευτή ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκά Φουρλά, την Ευρωπαϊκή Οργάνωση Παιδιατρικής Ογκολογίας (SIOPE) και την CCI Europe.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να διασφαλιστεί ότι ο παιδικός καρκίνος θα παραμείνει κορυφαία προτεραιότητα της ΕΕ.

Στην τοποθέτησή του κατά την εκδήλωση ο κ. Φουρλάς, τόνισε την σημαντικότητα της έρευνας και της επένδυσης σε συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και στην άρση των εμποδιών στη θεραπεία. 

«Η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπεία σώζουν ζωές και πρέπει να διασφαλιστεί ότι κάθε παιδί στην Ευρώπη έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή φροντίδα, ανεξάρτητα από το πού ζει.  Πρέπει να υποστηριχθεί η έρευνα. Η πρόοδος της επιστήμης μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες θεραπείες. Η ΕΕ διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη χρηματοδότηση της έρευνας που επικεντρώνεται στους παιδικούς καρκίνους και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε αυτό».

Για να προσθέσει ότι πρέπει να υποστηρίξουμε τις οικογένειες που πλήττονται από τον παιδικό καρκίνο.

«Η συναισθηματική και οικονομική πίεση σε αυτές τις οικογένειες μπορεί να είναι καταστροφική. Ως υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, πρέπει να δημιουργήσουμε συστήματα που τους παρέχουν τη βοήθεια και τους πόρους που χρειάζονται σε δύσκολες στιγμές».

Την εκδήλωση χαιρέτισε και η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, η οποία ευχαρίστησε τον κ. Φουρλά για τη δράση του στο θέμα της αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου.

«Μέσω της φωνής σου ρίχνεις φως σε αυτό το θέμα εκπροσωπώντας όλες εκείνες τις οικογένειες που παλεύουν καθημερινά με τα παιδιά τους τον καρκίνο».

Επισήμανε ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο περισσότερο από 2,000 παιδιά στην ΕΕ χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο κάτι το οποίο είναι αποκαρδιωτικό.  

«Ευτυχώς, λόγω της ιατρικής επιστημονικής προόδου, στις μέρες μας τα παιδιά που διαγιγνώσκονται με καρκίνο έχουν καλύτερα ποσοστά επιβίωσης από ποτέ, ωστόσο υπάρχουν κάποιες ανισότητες στην ΕΕ που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Έσπασαν» στο ξύλο αστυνομικό γιατί δεν τους άφησε να δουν κρατούμενη - Τον χτύπησαν και έφυγαν «κύριοι»

• Διώκεται για ανάρμοστη συμπεριφορά ο Λοϊζίδης - «Στημένη διαδικασία… Είμαστε έτοιμοι να χάσουμε»

• Απαγόρευση κινητών σε γυμνάσια και λύκεια - Στο τραπέζι τρεις προτάσεις - Συνέχεια στην Επιτροπή Παιδείας

• Πόσα άτομα απασχολούνται στην Κυβέρνηση – Οι τομείς με αύξηση και μείωση προσωπικού

• Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα - Απαθείς οι παρευρισκόμενοι

• Οδηγούσαν κλεμμένη μοτοσικλέτα στη Λευκωσία - Προσέκρουσαν σε κιγκλίδωμα και φόρεσαν χειροπέδες



Ο πρωταγωνιστής, ο χαμένος και ο νικητής - Οι κινήσεις Αννίτας και Χριστοδουλίδη

Ο πρωταγωνιστής, ο χαμένος και ο νικητής - Οι κινήσεις Αννίτας και Χριστοδουλίδη

Αν είναι κάτι που θα πρέπει να διαπιστώσουμε στα όσα πρωτοφανή εξελίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την προειδοποίηση του βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία ότι ο ίδιος θα διόριζε Γενικό Ελεγκτή, την απόφαση της Αννίτας Δημητρίου να ακυρώσει το ταξίδι της στη Μάλτα για να προλάβει τα όποια γεγονότα και την άρον άρον ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας την Τρίτη για την απόφαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη να διορίσει στη θέση του Γενικού Ελεγκτή τον Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, είναι αυτό το οποίο δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top