ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωταγωνιστής, ο χαμένος και ο νικητής - Οι κινήσεις Αννίτας και Χριστοδουλίδη

Ο πρωταγωνιστής, ο χαμένος και ο νικητής - Οι κινήσεις Αννίτας και Χριστοδουλίδη

Αν είναι κάτι που θα πρέπει να διαπιστώσουμε στα όσα πρωτοφανή εξελίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την προειδοποίηση του βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία ότι ο ίδιος θα διόριζε Γενικό Ελεγκτή, την απόφαση της Αννίτας Δημητρίου να ακυρώσει το ταξίδι της στη Μάλτα για να προλάβει τα όποια γεγονότα και την άρον άρον ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας την Τρίτη για την απόφαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη να διορίσει στη θέση του Γενικού Ελεγκτή τον Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, είναι αυτό το οποίο δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου.

Ότι δηλαδή  μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, έχουμε έναν πρωταγωνιστή ο οποίος είναι ο Ζαχαρίας Κουλίας, έναν νικητή, την Πρόεδρο της βουλής Αννίτα Δημητρίου και έναν χαμένο, τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος έτρεξε πίσω από τα γεγονότα.

Πρόθεση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ήταν να προχωρήσει στον διορισμό του νέου Γενικού Ελεγκτή, αφού θα επέστρεφε από τη Νέα Υόρκη. Τα γεγονότα όμως, τον πρόλαβαν. Από τη  μια η κίνηση Ζαχαρία Κουλία ο οποίος μάλιστα βρήκε τον εκλεκτό του στο πρόσωπο του Στέλιου Πλατή για τη θέση του Γενικού Ελεγκτή και από την άλλη η κίνηση της Αννίτας Δημητρίου, η οποία ερμηνεύτηκε ως κίνηση ηγετική.

Αυτό, ερμηνεύεται και μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρόεδρος της Βουλής, η οποία θέτει θέμα μόνιμης αναπλήρωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Βουλής, όταν και εφόσον συντρέχει ανάγκη και υπό το πρίσμα του άρθρου 72.3 του Συντάγματος. Το ζήτημα θα τεθεί στη Σύσκεψη Αρχηγών ή και Εκπροσώπων κομμάτων την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

Άξιο απορίας είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας και Προέδρου της βουλής, παρά μόνο, άτομο από το προεδρικό επικοινώνησε με την κα. Δημητρίου το βράδυ της Δευτέρας για να την ενημερώσει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακοίνωνε την επομένη, το όνομα του νέου Γενικού Ελεγκτή.

Όλες αυτές οι κινήσεις μπαίνουν στο κάδρο μιας πρόωρης προεδρολογίας η οποία φαίνεται ότι θα φουντώσει νωρίτερα από ό,τι έχουμε συνηθίσει αν λάβουμε υπόψη την κίνηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται από πολιτικά πρόσωπα, υπέρ του Οδυσσέα Μιχαηλίδη και της υποψηφιότητάς του, για την προεδρία της Δημοκρατίας, το 2028.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Έσπασαν» στο ξύλο αστυνομικό γιατί δεν τους άφησε να δουν κρατούμενη - Τον χτύπησαν και έφυγαν «κύριοι»

• Διώκεται για ανάρμοστη συμπεριφορά ο Λοϊζίδης - «Στημένη διαδικασία… Είμαστε έτοιμοι να χάσουμε»

• Απαγόρευση κινητών σε γυμνάσια και λύκεια - Στο τραπέζι τρεις προτάσεις - Συνέχεια στην Επιτροπή Παιδείας

• Πόσα άτομα απασχολούνται στην Κυβέρνηση – Οι τομείς με αύξηση και μείωση προσωπικού

• Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα - Απαθείς οι παρευρισκόμενοι

• Οδηγούσαν κλεμμένη μοτοσικλέτα στη Λευκωσία - Προσέκρουσαν σε κιγκλίδωμα και φόρεσαν χειροπέδες



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top