ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν σε Γκουτέρες: Συζητούμε δυνατότητες λύσης εκτός μοντέλου ομοσπονδίας

Ερντογάν σε Γκουτέρες: Συζητούμε δυνατότητες λύσης εκτός μοντέλου ομοσπονδίας

Κυπριακό και Παλαιστινιακό συζήτησαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη συνάντησή τους στο Κτήριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε στον Αντόνιο Γκουτέρες ότι οι δυνατότητες λύσης εκτός του μοντέλου της ομοσπονδίας μπορούν να συζητηθούν σε μια συνάντηση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με τη συμμετοχή των μερών.

Σε ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρός μας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου πήγε για την 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η γενοκτονία που διαπράχθηκε από το Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη είναι μια νέα πηγή ντροπής για την ανθρωπότητα και ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να μιλήσει με μία φωνή για να σταματήσει τις ισραηλινές σφαγές. Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά την υπόθεση γενοκτονίας που κατατέθηκε κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο και θα παρέμβει, ότι οι συνθήκες στη Γάζα γίνονται πιο σοβαρές με το που πλησιάζει ο χειμώνας και ότι οι ασθένειες αυξάνονται, επομένως είναι απαραίτητο να αυξηθούν ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια στη Γάζα και εξέφρασε την ανάγκη για περισσότερες προσπάθειες».

Για το Κυπριακό, στην ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί την καταχώριση των δικαιωμάτων της, όπως η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς, ότι οι δυνατότητες λύσης εκτός του μοντέλου της ομοσπονδίας μπορούν να συζητηθούν σε μια συνάντηση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με τη συμμετοχή των μερών και ότι η αναγνώριση της ‘τδβκ’ ως κράτους θα είναι το κλειδί για μια λύση που θα λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα στο νησί».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θανατηφόρο στη Λευκωσία: Η νεκροτομή έριξε φως στα αίτια του θανάτου του 60χρονου Λάμπρου - Τι κατέδειξε

• Τζόκερ έπαιξες; Ιδού οι τυχεροί αριθμοί για τα 15.700.000 ευρώ

• Συγκλονιστικές εικόνες από την τελευταία κατοικία του 16χρονου: «Παμπούι είσαι μαζί μας αδερφέ»

• Συγκινητικό: Πριν 19 χρόνια κινδύνεψε η ζωή της στην Κύπρο - Δεν το ξέχασε - Κάλεσε στο γάμο της, το γιατρό που την έσωσε

• Προκλήθηκε αναστάτωση: Αεροπλάνο χάθηκε από το ραντάρ ενώ περνούσε πάνω από την Κύπρο - Λεπτομέρειες

• Σεξ: Τα τέσσερα βότανα που αφυπνίζουν την λίμπιντο



Οι επαφές Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Οι επαφές Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σειρά επαφών με αρχηγούς και εκπροσώπους κρατών ή κυβερνήσεων είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στην έδρα των ΗΕ, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top