ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αννίτα «έσωσε την παρτίδα»

Η Αννίτα «έσωσε την παρτίδα»

Το μπάχαλο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την προειδοποίηση Ζαχαρία Κουλία ότι θα προχωρούσε ο ίδιος σε διορισμό του νέου Γενικού Ελεγκτή ως προεδρεύων της Δημοκρατίας, ανάγκασε την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου να αναβάλει προγραμματισμένο ταξίδι στη Μάλτα και να παραμείνει στην Κύπρο.

Η κα. Δημητρίου η οποία όπως παραδέχθηκε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ, δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ούτε και ο Νίκος Χριστοδουλίδης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Βουλής. Αυτό δείχνει ότι η Αννίτα Δημητρίου προχώρησε σε μια κίνηση ματ για να σώσει τον τόπο από μια νέα κρίση.

Η κίνηση της Προέδρου της Βουλής και Προέδρου του ΔΗΣΥ ήταν και ουσιαστική γιατί από τη μια πρόλαβε τα χειρότερα και από την άλλη επικοινωνιακή, βγάζοντας προς τα έξω, ένα ηγετικό προφίλ.  

Στην ανακοίνωσή που εξέδωσε η Αννίτα Δημητρίου, δεν έκανε καμία αναφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι, «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε μια κρίση να γεννάει άλλη κρίση, αλλά οφείλουμε με υπευθυνότητα να θωρακίσουμε τους θεσμούς και να τιμήσουμε τα αξιώματα που υπηρετούμε».

Η ανακοίνωση σήμερα το πρωί της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να διορίσει τον Ανδρέα Παπακωνσταντίνου στη θέση του Γενικού Ελεγκτή, έβαλε τέλος στο αλαλούμ των τελευταίων ημερών, με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να δηλώνει ότι «τις τελευταίες τρεις μέρες μιλούσαν όλοι άλλοι που δεν είχαν την αρμοδιότητα για τον διορισμό του νέου Γενικού Ελεγκτή εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο Γιάννης Αντωνίου υπέδειξε  ότι η δήλωση-προειδοποίηση Ζαχαρία Κουλία ξεπερνούσε τα όρια της σοβαρότητας και αγγίζει τις παρυφές της φαιδρότητας όλη αυτή η ιστορία.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Συγχαρητήρια Οδυσσέα στον νέο Γενικό Ελεγκτή - Ποιο το μήνυμά του

• «Ανάσα» για τους καταναλωτές: Ήρθαν μειώσεις στα καύσιμα – Πότε αναμένονται ξανά; - Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια

• Τιμές ρεύματος: Που κυμαίνεται ο λογαριασμός ενός μέσου οικιακού καταναλωτή - Πότε πιθανώς θα δούμε αύξηση

• Βροχές και καταιγίδες στο καιρικό... μενού - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

• Βασίλης Μπισμπίκης για Δέσποινα Βανδή: «Ήταν θεά στον Λυκαβηττό, δεν υπήρχε»

• Φάρμα: «Πάγωσαν» όλοι με την κατάρρευση παίκτριας - Την πήρε ασθενοφόρο



Nέος Γενικός Ελεγκτής o Ανδρέας Παπακωνσταντίνου - Πότε θα γίνει ο διορισμός του

Nέος Γενικός Ελεγκτής o Ανδρέας Παπακωνσταντίνου - Πότε θα γίνει ο διορισμός του

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αποφάσισε τον διορισμό του κ. Ανδρέα Παπακωνσταντίνου στη θέση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top