ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρτσιώτης για παύση Οδυσσέα: Απαντά στις επικρίσεις κατά των Δικαστών - «Υπέρτατοι προστάτες του Συντάγματος»

Χαρτσιώτης για παύση Οδυσσέα: Απαντά στις επικρίσεις κατά των Δικαστών - «Υπέρτατοι προστάτες του Συντάγματος»

Για την απόφαση των Δικαστών του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από την θέση του Γενικού Ελεγκτή μίλησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Μάριος Χαρτσιώτης.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», o κ. Χαρτσιώτης, αναφερόμενος στους δικαστές του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, είπε πως «είναι πραγματικά άδικο να χαρακτηρίζουμε με μία απόφαση συλλήβδην, αυτά τα άτομα τα άτομα τα οποία είναι οι υπέρτατοι προστάτες του Συντάγματος και του κράτους δικαίου σε αυτή τη χώρα».

«Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση είναι σεβαστή και πρέπει να είναι σεβαστή από όλους. Την ίδια ώρα όμως, αυτή η απόφαση ενδείκνυται να μπαίνει στη βάσανο της κριτικής. Όλοι και ο καθένας έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε δικαστικές αποφάσεις, κι εγώ στην σταδιοδρομία μου έκρινα αρκετές δικαστικές αποφάσεις και με την ιδιότητα μου ως νομικός», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Χαρτσιώτης εξέφρασε λύπη για τους χαρακτηρισμούς, τις φράσεις και τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν εις βάρος των δικαστών, φέρνοντας ως παράδειγμα πανό από την χθεσινή εκδήλωση έξω από το Προεδρικό που έγραφε, όπως είπε, «διεφθαρμένοι δικαστές φύγετε».

«Για αυτή τη δικαστική απόφαση χρησιμοποιήθηκαν κάποιοι χαρακτηρισμοί όπως κατάπτηστη, σε σχέση με τη δικαστική απόφαση, γράφτηκε κάπου μαύρη σελίδα για τη δικαιοσύνη. Φράσεις ή λέξεις οι οποίες κατά τη γνώμη μου εκφεύγουν», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, είπε ότι «τα άτομα αυτά σε εμένα προσωπικά ως δικηγόρο και σε χιλιάδες άλλους ασκούμενους αλλά και σε ένα ευρύτατο άλλο κύκλο ατόμων που ασχολούνται γενικότερα με τον θεσμό και τον τομέα της δικαιοσύνης, τα άτομα αυτά των δικαστών είναι πάρα πολύ γνωστά. Είναι όλα άτομα κύρους, σοβαρότητας και εντιμότητας, άτομα αδέκαστα, τα οποία στην καριέρα τους για να φτάσουν στην ύψιστη αυτή δικαστική θέση, όχι μόνο δεν έδωσαν δικαίωμα ποτέ, αλλά πάρα πολλοί οι οποίοι σήμερα φωνασκούν, τους χαρακτήριζαν με τα καλύτερα λόγια σε σχέση με το την εντιμότητα, το κύρος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους».

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανείπωτη τραγωδία: Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο - «Έσβησε» στην άσφαλτο ο 60χρονος Λάμπρος

• «Φωτιά» οι τιμές των ενοικίων: Οι λόγοι που κρατήθηκαν στα ύψη – Ποιο το κόστος σε κάθε επαρχία ανάλογα με τα υπνοδωμάτια

• Τι γίνεται τελικά με την ιατροφαρμακευτική κάνναβη; Από το 2019 το ζήτημα παραγωγής στην Κύπρο

• Θλίψη στην ΠΟΕΔ - «Έφυγε» η εκπαιδευτικός Νάντια Ιωάννου - Η επιθυμία της θανούσας για την κηδεία της

• Άλλαξε το σκηνικό: Καταρρακτώδεις οι βροχές – Δείτε βίντεο από το «χειμωνιάτικο» τοπίο

• Μαρία Κορινθίου – Γιάννης Αϊβάζης: Τα φιλιά και οι αγκαλιές μετά τον χωρισμό τους για φωτογράφιση



«Μπλόκο» Αννίτας σε Κουλία: Παραμένει Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας - «Επιβάλλεται να διασφαλίσουμε την ομαλότητα»

«Μπλόκο» Αννίτας σε Κουλία: Παραμένει Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας - «Επιβάλλεται να διασφαλίσουμε την ομαλότητα»

Το προγραμματισμένο ταξίδι της στη Μάλτα ανέβαλε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top