Πληροφορίες: Τηλεδιάσκεψη ΡΑΕΚ και ΡΑΑΕΥ για ανακτήσιμα έξοδα ΑΔΜΗΕ για 2024-25

Πληροφορίες: Τηλεδιάσκεψη ΡΑΕΚ και ΡΑΑΕΥ για ανακτήσιμα έξοδα ΑΔΜΗΕ για 2024-25

Τηλεδιάσκεψη θα έχουν γύρω στο μεσημέρι οι ρυθμιστικές αρχές Κύπρου και Ελλάδας για θέματα ενέργειας, ΡΑΕΚ και ΡΑΑΕΥ, για να εξετάσουν αίτημα του φορέα υλοποίησης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας (Great Sea Interconnector), ΑΔΜΗΕ, σε σχέση με τα ανακτήσιμα έξοδά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τα ανακτήσιμα έξοδα, τα οποία ζητεί ο ΑΔΜΗΕ, αφορούν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και τα έξοδα λειτουργίας του για τα έτη 2024 και 2025.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στη συνεδρία δεν θα συμμετέχει ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ Ανδρέας Πουλλικκάς, καθώς βρίσκεται πλέον σε άδεια μέχρι την αποχώρηση του από τη θέση του Προέδρου στις 31 Οκτωβρίου. Ο κ. Πουλλικάς είχε υποβάλει αίτημα αποχώρησης του από την ΡΑΕΚ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος το έκανε αποδεκτό. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE