ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 7 νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα

Τουλάχιστον 7 νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα

Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους σε ένα σχολείο, όπου έχουν βρει καταφύγιο εκτοπισμένες οικογένειες στην πόλη της Γάζας σήμερα, έγινε γνωστό από Παλαιστίνιους αξιωματούχους στον τομέα της υγείας, με τον ισραηλινό στρατό να λέει ότι στόχευε μαχητές που επιχειρούσαν μέσα από το συγκρότημα.

Το πλήγμα εναντίον του σχολείου Καφρ Κάσεμ στον καταυλισμό Beach διεξήχθη γύρω στις 11 το πρωί τοπική ώρα, είπαν οι αξιωματούχοι. Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν ήταν ο Μάτζεντ Σάλεχ, ο διευθυντής του υπουργείου Δημοσίων Έργων και Στέγασης της Χαμάς, πρόσθεσαν οι ίδιοι.

Από την πλευρά του, οι ισραηλινές δυνάμεις IDF ανακοίνωσαν πως διεξήγαγαν ένα πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών που χρησιμοποιούσαν το πρώην σχολείο για να εξαπολύουν επιθέσεις. Όπως επισήμαναν, οι ισραηλινές δυνάμεις έλαβαν σειρά μέτρων για να μειώσουν τον κίνδυνο για τους αμάχους, όμως «θα συνεχίσουν να ενεργούν εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων που χρησιμοποιούν σχολεία και πολιτικές εγκαταστάσεις ως καταφύγιο». 

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασέμ δήλωσε πως η οργάνωση έχει εισέλθει σε μια νέα φάση στη μάχη της με το Ισραήλ, την οποία περιέγραψε ως μια «ανοικτή μάχη ξεκαθαρίσματος» λογαριασμών, σε σχόλια που έκανε σήμερα, κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός ανώτερου διοικητή που σκοτώθηκε σε ένα ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, η Χαμάς χαιρέτισε σήμερα «τη γενναιότητα» της Χεζμπολάχ, η οποία συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του βόρειου Ισραήλ παρά τα πλήγματα που έχει καταφέρει ο ισραηλινός στρατός στη λιβανική οργάνωση.

«Η Χαμάς χαιρετίζει τους μαχητές της αντίστασης στον Λίβανο για τη μάχη και το θάρρος τους μπροστά στη σιωνιστική πολεμική μηχανή και για την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να πολεμούν για να στηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό (…) στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη», επισημαίνει η Χαμάς σε ένα δελτίο Τύπου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ εκτιμά ότι η λιβανική Χεζμπολάχ τελεί υπό όλο και αυξανόμενη πίεση από τη στρατιωτική ισχύ του Ισραήλ. Σύμφωνα με το γραφείο του, ο Γκάλαντ είπε ότι η Χεζμπολάχ νιώθει τώρα σαν να την καταδιώκουν. Ο Γκάλαντ είπε επίσης ότι οι επιθέσεις του Ισράηλ θα συνεχιστούν εωσότου η χώρα μπορέσει να διασφαλίσει ότι οι κάτοικοι των πόλεων στο βόρειο Ισραήλ θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Τόνισε ότι αυτός είναι ο στόχος και η αποστολή και το Ισραήλ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να το επιτύχει αυτό. 

Εξάλλου, ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, είπε ότι μια στρατιωτική «κλιμάκωση» δεν είναι προς «το συμφέρον» του Ισραήλ.

"Δεν πιστεύουμε ότι η στρατιωτική κλιμάκωση αυτής της σύρραξης είναι προς το συμφέρον τους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC. «Αυτό λέμε απευθείας στους Ισραηλινούς ομολόγους μας», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για μια «διπλωματική» επίλυση της κρίσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Χαλασμός Κυρίου» στην Κύπρο: Μαύρισε ο ουρανός - Κεραυνοί, βροντές και καταρρακτώδεις βροχές - Δείτε βίντεο

• Θανατηφόρο Λεμεσό: Μυστήριο παραμένει η εξαφάνιση της μοιραίας μοτοσικλέτας που έκοψε το νήμα της ζωής του 16χρονου Χαράλαμπου

• Τι μπορείτε να πετάξετε και που βρίσκονται τα πράσινα σημεία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

• Ποιες είναι οι αιτίες που σε καθιστούν ευάλωτο σε ιώσεις;

• Τουρκία: Τα εξαφανισμένα παιδιά - η υπόθεση της Ναρίν

• Καθηλωμένος στο κρεβάτι του Έλληνας τραγουδιστής μετά από πτώση



Αντωνίου για διαμαρτυρία έξω από Προεδρικό:  Κανένας δεν μπορεί να «κουνάει το δάκτυλο» στον άλλο

Αντωνίου για διαμαρτυρία έξω από Προεδρικό: Κανένας δεν μπορεί να «κουνάει το δάκτυλο» στον άλλο

Στην επικείμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ των ΗΕ, στο θέμα του σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό και στις αναφορές βουλευτή του ΔΗΚΟ για τον Γενικό Ελεγκτή, αναφέρθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Αντωνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top