ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ώρα για παλουζέ, σουτζούκο και ζιβανία - Παραδοσιακές γεύσεις στο Φεστιβάλ Στατού – Αγίου Φωτίου

Ώρα για παλουζέ, σουτζούκο και ζιβανία - Παραδοσιακές γεύσεις στο Φεστιβάλ Στατού – Αγίου Φωτίου

Την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα θα έχουν οι επισκέπτες του 12ου αγροτικού φεστιβάλ στον Στατό - Άγιο Φώτιο σήμερα.

Η κοινότητα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Στατού Αγίου Φωτίου Μιχαήλ Κίμωνος βρίσκεται κοντά στην παράδοση και παράγει πολλά παραδοσιακά προϊόντα, καλά κρασιά, ζιβανία, παλουζέ και σουτζούκο, νόστιμα τυριά και αλλαντικά που κερδίζουν τις εντυπώσεις με τη γεύση τους.

«Πίσω από τα παραδοσιακά προϊόντα της κοινότητας κρύβεται η αγάπη και το μεράκι των παππούδων και των γιαγιάδων, η οποία διαδόθηκε αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές εμπνέοντας τη δημιουργία της δικής τους οικογενειακής επιχείρησης», είπε.

Στο πλαίσιο του 12ου Αγροτικού Φεστιβάλ Στατού-Αγίου Φωτίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεπτούν τα περίπτερα που στήνονται και έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δωρεάν τις τοπικές γεύσεις, να γνωρίσουν τα εξαιρετικά γεωργικά τρόφιμα και φρούτα της περιοχής, καθώς και να παρακολουθήσουν την παρασκευή των παραδοσιακών προϊόντων που παράγει ο τόπος, όπως ζιβανία, παλουζέ και σουτζούκο.

Στο Φεστιβάλ του Στατού – Αγίου Φωτίου συμμετέχουν τα αλλαντοποιεία και τα γαλακτοκομεία του χωριού, που θα προσφέρουν τσαμαρέλλα, λουκάνικα, καπνιστά αλλαντικά και αντιστοίχως χαλούμι και αναρή, ενώ σερβίρεται ακόμη παραδοσιακό ρέσι που βράζει σε μεγάλα χάλκινα δοχεία, αλλά και τραχανάς, ψωμί χωριάτικο και κουλουράκια με έψιμα.

Οι μικρές βιοτεχνίες της κοινότητας προσφέρουν τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού όπως καρυδάκι, κεράσι, καρπούζι, κιτρόμηλο, νεράντζι, αχλάδι, παργαμόντο και πορτοκάλι.

Στο Αγροτικό Φεστιβάλ Στατού-Αγίου Φωτίου, που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου από ολόκληρη την Κύπρο, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επισκεφθούν τα τοπικά οινοποιεία, να δοκιμάσουν κρασιά αλλά και να ενημερωθούν για τις ποικιλίες τους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Χαλασμός Κυρίου» στην Κύπρο: Μαύρισε ο ουρανός - Κεραυνοί, βροντές και καταρρακτώδεις βροχές - Δείτε βίντεο

• Θανατηφόρο Λεμεσό: Μυστήριο παραμένει η εξαφάνιση της μοιραίας μοτοσικλέτας που έκοψε το νήμα της ζωής του 16χρονου Χαράλαμπου

• Τι μπορείτε να πετάξετε και που βρίσκονται τα πράσινα σημεία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

• Ποιες είναι οι αιτίες που σε καθιστούν ευάλωτο σε ιώσεις;

• Τουρκία: Τα εξαφανισμένα παιδιά - η υπόθεση της Ναρίν

• Καθηλωμένος στο κρεβάτι του Έλληνας τραγουδιστής μετά από πτώση



Πλήθος κόσμου έξω από το Προεδρικό - Διαμαρτυρία για παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη - Δείτε φωτογραφίες

Πλήθος κόσμου έξω από το Προεδρικό - Διαμαρτυρία για παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη - Δείτε φωτογραφίες

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή έξω από το Προεδρικό Μέγαρο κατά της διαφθοράς, την οποία ανακοίνωσε το ΑΚΕΛ, με τον Στέφανο Στεφάνου να καλεί την κοινωνία σε συστράτευση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top