ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αριστοτέλους: Οι αγνοούμενοι στις υψηλές μας προτεραιότητες

Αριστοτέλους:  Οι αγνοούμενοι στις υψηλές μας προτεραιότητες

O Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης έχει κατατάξει το ζήτημα των αγνοουμένων μας στις υψηλές προτεραιότητες, στηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια για εξακρίβωση της τύχης τους και είναι δίπλα στις οικογένειες των ηρώων και αγνοουμένων της πατρίδας μας, ανέφερε την Κυριακή η επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Άννα Αριστοτέλους, στο μνημόσυνο ηρώων και στη δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων της κοινότητας Κατωκοπιάς.

Η κ. Αριστοτέλους είπε ότι η Κατωκοπιά όπως και τόσες άλλες κοινότητες, κλήθηκε και πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος τις τραγικές ημέρες της εισβολής, σημειώνοντας ότι στους ήρωες της κοινότητας χρωστάμε τη συνέχιση των προσπαθειών μας μέχρι την επιστροφή στην Κατωκοπιά, το Αργάκι, τη Μόρφου, τον Καραβά, τις κατεχόμενες πόλεις και τα χωριά μας.

«Έχοντας ως φάρο τις δικές τους θυσίες, την αυταπάρνηση, το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, την άρνησή τους να εγκαταλείψουν τον τόπο που ρίζωσαν, καλούμαστε να δώσουμε την υπόσχεση, ότι πρώτον δεν θα ξεχάσουμε και δεύτερον, ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακατάπαυστα και με συνέπεια, με όλες μας τις δυνάμεις για την επιστροφή, αλλά και για τη διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων μας που πενήντα χρόνια μετά, οι οικογένειες τους ακόμη ψάχνουν απαντήσεις», ανέφερε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κίτρινη προειδοποίηση: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και δυνατοί ανέμοι - Πότε ισχύει

• Τουρισμός: Από μας ήρθαν οι περισσότεροι και πού ανήλθαν τα ταξίδια των Κυπρίων

• Τι μπορείτε να πετάξετε και που βρίσκονται τα πράσινα σημεία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

• Ποιες είναι οι αιτίες που σε καθιστούν ευάλωτο σε ιώσεις;

• Τουρκία: Τα εξαφανισμένα παιδιά - η υπόθεση της Ναρίν

• Καθηλωμένος στο κρεβάτι του Έλληνας τραγουδιστής μετά από πτώση



Με ομογενείς συναντάται ο ΠτΔ στη Νέα Υόρκη - Δευτέρα το ραντεβού με Γκουτέρες

Με ομογενείς συναντάται ο ΠτΔ στη Νέα Υόρκη - Δευτέρα το ραντεβού με Γκουτέρες

Συνάντηση με Προέδρους των κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απόψε στη Νέα Υόρκη ενώ αργότερα θα παραστεί σε πανομογενειακή εκδήλωση που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Οργανώσεων Αμερικής. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top