Aπομακρύνθηκαν κάτοικοι από χωριό στη Ρωσία ύστερα από επίθεση από Κίεβο

Aπομακρύνθηκαν κάτοικοι από χωριό στη Ρωσία ύστερα από επίθεση από Κίεβο

Η Ρωσία απομάκρυνε το Σάββατο 1.200 ανθρώπους από ένα χωριό στα νότια της χώρας, ύστερα από επίθεση ουκρανικού drone που προκάλεσε τεράστια έκρηξη.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κρασνοντάρ, Βενιαμίν Κοντράτιεφ, ανακοίνωσε την απομάκρυνση πολλών ανθρώπων μετά την επίθεση με drone που προκάλεσε φωτιά που «εξαπλώθηκε σε εκρηκτικά αντικείμενα», κοντά στην πόλη Τιχορέτσκ.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν μια τεράστια έκρηξη που στην αρχή έμοιαζε με πυροτεχνήματα. Διαδικτυακές αναφορές κάνουν λόγο για πλήγμα σε αποθήκη πυρομαχικών.

Ο Κοντράτιεφ την χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση από το καθεστώς του Κιέβου» και είπε ότι ένα χωριό που δεν κατονομάζεται κοντά στην πυρκαγιά εκκενώθηκε, με τους περισσότερους κάτοικους να μένουν με συγγενείς και άλλους να μεταφέρονται σε προσωρινά καταλύματα στο Τιχορέτσκ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πάντως ότι δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως την αυθεντικότητα των εικόνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Στις 16-17 Ιουλίου, το κυπριακό θα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων, στην έδρα των ΗΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη πενταμερής συνάντηση, με την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων και της ΕΕ ο ρόλος της οποίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, παρά τον διορισμό του Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το κυπριακό. Ο Γιοχάνες Χαν ωστόσο, δεν αναμένεται να βρίσκεται στον χώρο της διάσκεψης, στις 17 Ιουλίου, λόγω άρνησης της τουρκοκυπριακής πλευράς.