ΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο Titan: Το υποβρύχιο παρουσίαζε δυσλειτουργία μέρες πριν το ταξίδι του, λέει υπάλληλος της OceanGate

Ναυάγιο Titan: Το υποβρύχιο παρουσίαζε δυσλειτουργία μέρες πριν το ταξίδι του, λέει υπάλληλος της OceanGate

Συνεχίζονται οι ακροάσεις στη δίκη της εταιρείας OceanGate για το ναυάγιο του υποβρυχίου Titan, το οποίο στοίχισε τη ζωή και στα πέντε μέλη που επέβαιναν σε αυτό. Χθες, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, ο πρώην επιστημονικός διευθυντής της εταιρείας, Δρ Στίβεν Ρος, δήλωσε ότι η πλατφόρμα του υποβρύχιου Titan παρουσίαζε δυσλειτουργίες μόλις λίγες μέρες πριν από το μοιραίο ταξίδι του.

Όπως αναφέρεται στον Guardian, κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής κατάδυσης στην οποία συμμετείχε ο Ρος, πέντε άτομα βρίσκονταν μέσα στο Titan και η θάλασσα δεν ήταν ήρεμη. Χρειάστηκε μια ώρα για να αφήσουν τους επιβαίνοντες να βγουν από το νερό.

«Δεν υπάρχει τίποτα για να κρατηθεί κανείς μέσα στο υποβρύχιο», δήλωσε ο ίδιος.

«Ο πιλότος προσέκρουσε στο πίσω διαχωριστικό. Οι υπόλοιποι επιβάτες στριφογύριζαν. Κατέληξα να στέκομαι στο πίσω διαχωριστικό. Ένας επιβάτης κρεμόταν ανάποδα. Οι άλλοι δύο σφήνωσαν στο μπροστινό άκρο της πλώρης».

Ο Ρος δήλωσε ότι είχε μιλήσει με τον συνιδρυτή της εταιρείας, Στόκτον Ρας, για το ζήτημα, ωστόσο η OceanGate δεν πραγματοποίησε ποτέ αξιολόγηση του κύτους του Titan μετά το περιστατικό.

Το υποβρύχιο πραγματοποίησε την τελευταία του κατάδυση στις 18 Ιουνίου 2023, χάνοντας την επαφή με το πλοίο υποστήριξής του περίπου δύο ώρες αργότερα. Στόχος του ταξιδιού ήταν εξερευνηθεί το ναυάγιο του Τιτανικού.

Η έρευνα για το Titan προσέλκυσε την παγκόσμια προσοχή και τελικά το ναυάγιο βρέθηκε στον πυθμένα του ωκεανού σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από τα συντρίμμια του Τιτανικού, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Η ακροαματική διαδικασία στην κομητεία Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες. Στόχος της είναι να «αποκαλυφθούν τα γεγονότα γύρω από το περιστατικό και να αναπτυχθούν συστάσεις για την πρόληψη παρόμοιων τραγωδιών στο μέλλον».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 16χρονου - Προσπάθειες για εντοπισμό της μοτοσικλέτας

• Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες – Ασταθής ο καιρός το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

• Σοβαρά στην εντατική νοσηλεύεται ο άνδρας που επιχείρησε να βουτήξει από μπαλκόνι σε πισίνα – Τραυματίστηκε στο κεφάλι

• Σεξ: Το κόλπο των 20′ που απογειώνει την ευχαρίστηση - «Πιάνει» καλύτερα στις γυναίκες

• Iron Maiden: Θα κάνουν παγκόσμια περιοδεία για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια τους - Από πού ξεκινούν

• Ανδρέας Γεωργίου για Σιμώνη Χριστοδούλου: «Θέλουμε να κάνουμε πολλά παιδιά»



Υπουργικό: Ενέκρινε τον Προϋπολογισμό για το 2025

Υπουργικό: Ενέκρινε τον Προϋπολογισμό για το 2025

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του σήμερα, 20.9.2024, ενέκρινε, το νομοσχέδιο του Προϋπολογισμού για το έτος 2025 και το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2025-2027. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top