ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες με στόχο το βόρειο Ισραήλ - Βίντεο

Χεζμπολάχ: Εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες με στόχο το βόρειο Ισραήλ - Βίντεο

Λίγο μετά τις 14:30 ώρα Ελλάδος, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε ρουκέτες προς τον βόρειο Ισραήλ, στοχεύοντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Η σιιτική οργάνωση, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, χωρίς να διευκρινίσει προς το παρόν τον αριθμό των ρουκετών που εκτοξεύτηκαν ή τις ακριβείς τοποθεσίες των στόχων.

Με μπαράζ ρουκετών προς το βόρειο Ισραήλ απάντησε η Χεζμπολάχ στο ισραηλινό σφυροκόπημα καθώς μόνο εκτόξευσε πάνω από 150 ρουκέτες με τις 120 από αυτές σε διάστημα μιας ώρας.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό μερικές από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν, ενώ δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Νωρίτερα σήμερα το Ισραήλ είχε εξαπολύσει κύμα επιθέσεων κατά στόχων στο Λίβανο με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας στη Βηρυτό να κάνουν λόγο για τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς από το την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν πάνω από 100 εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, οι οποίοι ήταν προετοιμασμένοι για άμεσες επιθέσεις κατά του Ισραήλ. Είπε ότι συνολικά οι εκτοξευτές περιλάμβαναν περίπου 1.000 κυλίνδρους εκτόξευσης.

Η ένταση κλιμακώνεται στη μεθόριο των δύο χωρών, με τις αμοιβαίες επιθέσεις να αυξάνονται καθημερινά, ενώ ο διεθνής παράγοντας ανησυχεί για τον κίνδυνο επέκτασης της σύγκρουσης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρή σε παραλία στη Λεμεσό: Φορούσε τα ρούχα της - Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια - Ψάχνει στοιχεία η Αστυνομία

• Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες – Ασταθής ο καιρός το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

• Σοβαρά στην εντατική νοσηλεύεται ο άνδρας που επιχείρησε να βουτήξει από μπαλκόνι σε πισίνα – Τραυματίστηκε στο κεφάλι

• Σεξ: Το κόλπο των 20′ που απογειώνει την ευχαρίστηση - «Πιάνει» καλύτερα στις γυναίκες

• Iron Maiden: Θα κάνουν παγκόσμια περιοδεία για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια τους - Από πού ξεκινούν

• Ανδρέας Γεωργίου για Σιμώνη Χριστοδούλου: «Θέλουμε να κάνουμε πολλά παιδιά»



Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο ΠτΔ – Βλέπει Γκουτέρες τη Δευτέρα – Στην ατζέντα δεξίωση με Μπάιντεν και συνάντηση με Chevron

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο ΠτΔ – Βλέπει Γκουτέρες τη Δευτέρα – Στην ατζέντα δεξίωση με Μπάιντεν και συνάντηση με Chevron

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, αναχωρεί αύριο για τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της 79ης Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top