Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται περισσότερο τα Σαββατοκύριακα

Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται περισσότερο τα Σαββατοκύριακα

Και οι δύο είναι απασχολημένοι όλη την εβδομάδα με τη δουλειά και τις υποχρεώσεις τους.

Σπάνια έχουν χρόνο να συναντηθούν, και όταν το κάνουν, είναι συνήθως αργά το βράδυ και είναι πολύ κουρασμένοι για να κάνουν κάτι ωραίο μαζί. Τις περισσότερες φορές, αποφασίζουν και οι δύο να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα και πέφτουν μισοκοιμισμένοι στον καναπέ. Εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους στο Σαββατοκύριακο, εξασφαλίζοντας ότι έχουν χρόνο να κάνουν τα πράγματα που θέλουν να κάνουν το Σαββατοκύριακο, να βγουν έξω, να δουν φίλους και να διασκεδάσουν. Ωστόσο, με μαθηματική ακρίβεια, κάτι συμβαίνει κάθε Σάββατο πρωί και τα ζευγάρια τσακώνονται.

Δεν είναι ούτε σύμπτωση ούτε κακή σύμπτωση. Οι επιστήμονες όχι μόνο το εντόπισαν, αλλά του έδωσαν και όνομα. Ονομάζεται «διάχυση του στρες» ή, σε ελεύθερη μετάφραση, «υπερχείλιση του στρες». Ο όρος αυτός περιγράφει μια κατάσταση κατά την οποία ένα ζευγάρι έχει αντιμετωπίσει τόσες πολλές αγχωτικές και εξαντλητικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ώστε το Σαββατοκύριακο εκτονώνεται και αποφορτίζεται.

Το φαινόμενο της διάχυσης του άγχους

Η προσπάθεια να εξασφαλίσει κανείς ότι μπορεί να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του, είναι εξαιρετικά κουραστική. Ως αποτέλεσμα, όταν κάποιος χαλαρώνει το Σαββατοκύριακο, το σώμα και το μυαλό του είναι υπερφορτωμένα και εξαντλημένα.

«Όταν ξυπνούν το πρωί του Σαββάτου και συνειδητοποιούν ότι πρέπει να κάνουν ακόμα πιο αγχωτικές δουλειές, δεν αντέχουν άλλο. Τσακώνονται, όχι επειδή είναι θυμωμένοι ο ένας με τον άλλον, αλλά επειδή έχει εξαντληθεί η ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν περαιτέρω άγχος», εξηγεί η σύμβουλος σχέσεων Elizabeth Earnshaw σε άρθρο της στο Phychology Today.

Όπως λέει, πολλά από τα ζευγάρια που βλέπει είναι σε ευτυχισμένες, λειτουργικές σχέσεις, αλλά κάθε Σάββατο, όταν οι πιέσεις της εβδομάδας έχουν υποχωρήσει, αρχίζουν να τσακώνονται, εξαντλημένοι από την προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στην αγχωτική δουλειά των τελευταίων ημερών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE