LIKE ONLINE

Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται περισσότερο τα Σαββατοκύριακα

Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται περισσότερο τα Σαββατοκύριακα

Και οι δύο είναι απασχολημένοι όλη την εβδομάδα με τη δουλειά και τις υποχρεώσεις τους.

Σπάνια έχουν χρόνο να συναντηθούν, και όταν το κάνουν, είναι συνήθως αργά το βράδυ και είναι πολύ κουρασμένοι για να κάνουν κάτι ωραίο μαζί. Τις περισσότερες φορές, αποφασίζουν και οι δύο να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα και πέφτουν μισοκοιμισμένοι στον καναπέ. Εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους στο Σαββατοκύριακο, εξασφαλίζοντας ότι έχουν χρόνο να κάνουν τα πράγματα που θέλουν να κάνουν το Σαββατοκύριακο, να βγουν έξω, να δουν φίλους και να διασκεδάσουν. Ωστόσο, με μαθηματική ακρίβεια, κάτι συμβαίνει κάθε Σάββατο πρωί και τα ζευγάρια τσακώνονται.

Δεν είναι ούτε σύμπτωση ούτε κακή σύμπτωση. Οι επιστήμονες όχι μόνο το εντόπισαν, αλλά του έδωσαν και όνομα. Ονομάζεται «διάχυση του στρες» ή, σε ελεύθερη μετάφραση, «υπερχείλιση του στρες». Ο όρος αυτός περιγράφει μια κατάσταση κατά την οποία ένα ζευγάρι έχει αντιμετωπίσει τόσες πολλές αγχωτικές και εξαντλητικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ώστε το Σαββατοκύριακο εκτονώνεται και αποφορτίζεται.

Το φαινόμενο της διάχυσης του άγχους

Η προσπάθεια να εξασφαλίσει κανείς ότι μπορεί να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του, είναι εξαιρετικά κουραστική. Ως αποτέλεσμα, όταν κάποιος χαλαρώνει το Σαββατοκύριακο, το σώμα και το μυαλό του είναι υπερφορτωμένα και εξαντλημένα.

«Όταν ξυπνούν το πρωί του Σαββάτου και συνειδητοποιούν ότι πρέπει να κάνουν ακόμα πιο αγχωτικές δουλειές, δεν αντέχουν άλλο. Τσακώνονται, όχι επειδή είναι θυμωμένοι ο ένας με τον άλλον, αλλά επειδή έχει εξαντληθεί η ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν περαιτέρω άγχος», εξηγεί η σύμβουλος σχέσεων Elizabeth Earnshaw σε άρθρο της στο Phychology Today.

Όπως λέει, πολλά από τα ζευγάρια που βλέπει είναι σε ευτυχισμένες, λειτουργικές σχέσεις, αλλά κάθε Σάββατο, όταν οι πιέσεις της εβδομάδας έχουν υποχωρήσει, αρχίζουν να τσακώνονται, εξαντλημένοι από την προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στην αγχωτική δουλειά των τελευταίων ημερών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρή σε παραλία στη Λεμεσό: Φορούσε τα ρούχα της - Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια - Ψάχνει στοιχεία η Αστυνομία

• Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες – Ασταθής ο καιρός το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

• Σοβαρά στην εντατική νοσηλεύεται ο άνδρας που επιχείρησε να βουτήξει από μπαλκόνι σε πισίνα – Τραυματίστηκε στο κεφάλι

• Σεξ: Το κόλπο των 20′ που απογειώνει την ευχαρίστηση - «Πιάνει» καλύτερα στις γυναίκες

• Iron Maiden: Θα κάνουν παγκόσμια περιοδεία για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια τους - Από πού ξεκινούν

• Ανδρέας Γεωργίου για Σιμώνη Χριστοδούλου: «Θέλουμε να κάνουμε πολλά παιδιά»



Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο ΠτΔ – Βλέπει Γκουτέρες τη Δευτέρα – Στην ατζέντα δεξίωση με Μπάιντεν και συνάντηση με Chevron

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο ΠτΔ – Βλέπει Γκουτέρες τη Δευτέρα – Στην ατζέντα δεξίωση με Μπάιντεν και συνάντηση με Chevron

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, αναχωρεί αύριο για τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της 79ης Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top