ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρτσιώτης: «Ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προχωρά ανεξαρτήτως προσώπων»

Χαρτσιώτης: «Ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προχωρά ανεξαρτήτως προσώπων»

Οι διαδικασίες για τις θεσμικές ρυθμίσεις που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της Νομικής και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, θα προχωρήσουν όπως είχαν τροχοδρομηθεί εδώ και καιρό, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει οποιαδήποτε διαφοροποίηση ή επίσπευση μετά την απόφαση για παύση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο κ. Χαρτσιώτης ξεκαθάρισε ότι ο εκσυγχρονισμός δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα αλλά με τους θεσμούς.

Εξήγησε ότι στις 24 του μήνα θα συναντηθεί με τον Βοηθό Γενικό Ελεγκτή, μια συνάντηση που είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό, προτού γίνει γνωστή η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης για τον Γενικό Ελεγκτή. Υπήρχε επίσης καθορισμένη συνάντηση με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη στις 23 του μήνα, η οποία πλέον είναι άνευ αντικειμένου.

Στη συνάντηση με τον Βοηθό Γενικό Ελεγκτή ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι θα του εξηγήσει τη διαδικασία πίσω από τη σχετική νομοθεσία που προωθείται.

«Τα πράγματα θα προχωρήσουν όπως είχαν τροχοδρομηθεί εδώ και καιρό. Ο εκσυγχρονισμός δεν έχει να κάνει τίποτε με τα πρόσωπα αλλά με τους θεσμούς», είπε ο Υπουργός.

Σημείωσε παράλληλα ότι πρόκειται για δύο σοβαρά θέματα, τα σοβαρότερα συνταγματικά θέματα που απασχόλησαν την Κυπριακή Δημοκρατία από της ίδρυσής της.

«Ως εκ τούτου θα ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία ενημέρωσης των αρμόδιων φορέων, των αρμοδίων θεσμών και ανταλλαγή απόψεων», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι ίσως ακολουθήσει και μια πρώτη επαφή με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και μετά τα νομοσχέδια θα πάρουν το δρόμο τους για νομοτεχνικό έλεγχο, διαβούλευση και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στη Βουλή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Βροχή» οι καταγγελίες για συνεργεία και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων - Χρέωσαν γυναίκα 500 ευρώ για... πάρκινγκ

• Διελεύσεις από οδοφράγματα: Μειώθηκαν οι Ε/κ στα κατεχόμενα, αυξήθηκαν οι Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές – Όσα «λένε» οι αριθμοί

• Εντοπίστηκε νεκρή γυναίκα σε παραλία στη Λεμεσό

• Σοβαρά στην εντατική νοσηλεύεται ο άνδρας που επιχείρησε να βουτήξει από μπαλκόνι σε πισίνα – Τραυματίστηκε στο κεφάλι

• Η πρώτη δημόσια εμφάνιση για Αντρέα Γεωργίου και Σιμώνη Χριστοδούλου μετά τον γάμο - Δείτε φωτογραφίες



Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο ΠτΔ – Βλέπει Γκουτέρες τη Δευτέρα – Στην ατζέντα δεξίωση με Μπάιντεν και συνάντηση με Chevron

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο ΠτΔ – Βλέπει Γκουτέρες τη Δευτέρα – Στην ατζέντα δεξίωση με Μπάιντεν και συνάντηση με Chevron

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, αναχωρεί αύριο για τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της 79ης Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top