ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατρός στην Κύπρο κατηγορείται ως επικεφαλής κυκλώματος παράνομων συνταγογραφήσεων στην Ελλάδα - Η τοποθέτηση ΟΚΥπΥ

Γιατρός στην Κύπρο κατηγορείται ως επικεφαλής κυκλώματος παράνομων συνταγογραφήσεων στην Ελλάδα - Η τοποθέτηση ΟΚΥπΥ

Αποκαλύψεις για γιατρό μόνιμο κάτοικο Κύπρου ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής του κυκλώματος παράνομων συνταγογραφήσεων στην Ελλάδα.

Η απάτη μεγατόνων που ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, τάραξε τα νερά στην Κύπρο με τις αρμόδιες Αρχές να αρχίζουν το «ξεσκόνισμα».

Ο εν λόγω γιατρός, ζούσε και εργαζόταν στην Κύπρο και ταξίδευε στην Ελλάδα μόνο για να εκτελέσει τις εφημερίες που του αναλογούσαν κάθε μήνα. Κατηγορείται ότι εξέδιδε πλήθος ψευδών συνταγών, ακόμη και σε μέλη της οικογένειάς του, ή χρησιμοποιώντας ΑΜΚΑ μεταναστών, οι οποίοι είτε είχαν απελαθεί είτε βρίσκονταν σε κέντρα κράτησης.

Όπως αναφέρουν Ελλαδικά MME αυτός ο γιατρός φέρεται να είναι το βασικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης πλαστών συνταγογραφήσεων.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Πάμπος Χαριλάου Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ ανέφερε ότι «Δεν έχουμε κάποια επίσημη πληροφόρηση από ΟΑΥ», ωστόσο ξεκίνησε η έρευνα από την πλευρά του Οργανισμού σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου.

Εν συνεχεία ανέφερε ότι «Έχουμε αντιληφθεί ότι γιατρός ο οποίος έχει συμβόλαιο με τον ΟΚΥπΥως προσωπικός γιατρός σε Ορεινή περιοχή, ταυτόχρονα βρισκόταν εγγεγραμμένος σε ένα άλλο κέντρο δημόσιων κέντρων υγείας στην Ελλάδα και έχει κάνει μαζί με κάποιους άλλους διάφορες ενέργειες τις οποίες διερευνά η Ελληνική Αστυνομία».

Ο κ.Χαριλάου τόνισε ότι ως ΟΚΥπΥ «έχουμε την ασφαλιστική δικλείδα , σύμφωνα με κανονισμούς που διέπουν τον Οργανισμό» . Ένας από τους κανονισμούς αναφέρει ότι «κανένας υπάλληλος δεν επιτρέπεται να ασκεί οποιοδήποτε επάγγελμα ή επιχείρηση εκτός από την εργασία στον οργανισμό».

Εξήγησε ότι «Έχουμε από μόνοι μας προβεί στις ανάλογες ενέργειες ώστε να δούμε τις ημέρες που απουσίαζε να ελέγξουμε τις συνταγές τις οποίες έκδιδε εκτός ΓΕΣΥ... Έχει ξεκινήσει ο έλεγχος αν έχει επισυμβεί κάτι παρόμοιο, όπως και στην Ελλάδα».

Ανέφερε ότι αν υπάρξει επίσημη πληροφόρηση τότε πρέπει να προωθηθούν οι επίσημες διαδικασίες ώστε «το άτομο αυτό να σταματήσει να είναι εγγεγραμμένο στο ΓΕΣΥ και από την άλλη να προωθηθούν οι διαδικασίες στο πειθαρχικό συμβούλιο οργανισμού»

 Δείτε το βίντεο

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Βροχή» οι καταγγελίες για συνεργεία και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων - Χρέωσαν γυναίκα 500 ευρώ για... πάρκινγκ

• Διελεύσεις από οδοφράγματα: Μειώθηκαν οι Ε/κ στα κατεχόμενα, αυξήθηκαν οι Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές – Όσα «λένε» οι αριθμοί

• Εντοπίστηκε νεκρή γυναίκα σε παραλία στη Λεμεσό

• Σοβαρά στην εντατική νοσηλεύεται ο άνδρας που επιχείρησε να βουτήξει από μπαλκόνι σε πισίνα – Τραυματίστηκε στο κεφάλι

• Η πρώτη δημόσια εμφάνιση για Αντρέα Γεωργίου και Σιμώνη Χριστοδούλου μετά τον γάμο - Δείτε φωτογραφίες



Τσουνάμι αντιδράσεων για την απόλυση Οδυσσέα - Οι σκέψεις Χριστοδουλίδη για τον αντικαταστάτη - Ποιοι οι μνηστήρες

Τσουνάμι αντιδράσεων για την απόλυση Οδυσσέα - Οι σκέψεις Χριστοδουλίδη για τον αντικαταστάτη - Ποιοι οι μνηστήρες

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις ανάμεσα στην κοινωνία μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για απόλυση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top