Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025 - Κατατίθεται σε ειδική συνεδρία

Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025 - Κατατίθεται σε ειδική συνεδρία

Κατατίθεται σε ειδική συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα το απόγευμα ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025 και το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2025-2028.

Ο προϋπολογισμός, όπως είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός αποσκοπεί στην συγκράτηση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, στη μείωση του δημοσίου χρέους και στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής. Ο προϋπολογισμός, ο δεύτερος της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, θα είναι πλεονασματικός με το δημοσιονομικό πλεόνασμα να εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 3,3% και το πρωτογενές (εξαιρουμένων των δαπανών εξυπηρέτησης του χρέους) ισοζύγιο στο 4,8% του ΑΕΠ.

Μετά και τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης το β’ τρίμηνο του έτους, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα προχωρούσε σε αναβάθμιση της αρχικής εκτίμησης για το 2024, με τις νέες προβλέψεις να ενσωματώνονται στον προϋπολογισμό. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ η νέα εκτίμηση έχει αναθεωρηθεί στο 3,8% από 2,9% που ήταν η προηγούμενη, ενώ για το 2025 διατηρείται στο 3,1%, όπως ήταν και η εκτίμηση στο Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2025-2028.

Παράλληλα, η ανεργία εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει κάτω από το 5% που ήταν το 2024 και θα κυμανθεί πέριξ του 4,8%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Καταδικαστέα και απαράδεκτη η παρουσία Βρετανού βουλευτή στα κατεχόμενα»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Καταδικαστέα και απαράδεκτη η παρουσία Βρετανού βουλευτή στα κατεχόμενα»

«Καταδικαστέα και απαράδεκτη», χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, την επίσκεψη του Βρετανού Βουλευτή Αφζάλ Καν στα κατεχόμενα και την φωτογράφισή του με τον κατοχικό ηγέτη στην παρουσία συμβόλων του ψευδοκράτους.