Ο Αναστασιάδης θα τα πει με Ακιντζί αλλά.. με κατεβασμένα μούτρα

Ο Αναστασιάδης θα τα πει με Ακιντζί αλλά.. με κατεβασμένα μούτρα

Συνάντηση ηγετών σήμερα Δευτέρα 12/10 για το Κυπριακό.

Το θέμα των πρόσφατων δηλώσεων του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί  αναμένεται να θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στη σημερινή κατ` ιδίαν συνάντησή του με τον κ. Ακιντζί, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Η συνάντηση των δυο ηγετών είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 6 το απόγευμα, στην υπό τον έλεγχο της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών περιοχή του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας.

Μιλώντας στον τουρκοκυπριακό Τύπο, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη Νέα Υόρκη ο κ. Ακιντζί είχε κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο, οι οποίες είναι σημαντικό να γίνουν πρωτογενές δίκαιο και για ανάγκη εξεύρεσης τρόπων, ώστε η τ/κ κοινότητα στη δική της περιοχή να μπορεί να έχει την περιουσιακή και πληθυσμιακή πλειοψηφία.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης έχει δηλώσει πως οι δηλώσεις του κ. Ακιντζί επιβεβαιώνουν αυτό που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατ’ επανάληψη, έχει αναφέρει, ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο των διαπραγματεύσεων.

«Έχει επιτευχθεί πρόοδος σε σημαντικά θέματα. Υπάρχει, όμως, απόσταση και διαφωνία σε άλλα σημαντικότατα θέματα. Και μέσα από τη διαπραγμάτευση, ειδικότερα τον Νοέμβριο όπου αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι συναντήσεις των ηγετών, το αποτέλεσμα αυτής της εντατικοποίησης των συνομιλιών θα μας επιτρέψει να εξαγάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με το πώς προχωρά η όλη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως το γεγονός ότι οι δύο κοινότητες θα διοικούν η κάθε μια τη δική της πολιτεία δεν συνεπάγεται πλειοψηφίες περιουσιών και πληθυσμών.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αστρομερίτη στο πλαίσιο της 35ης Αντικατοχικής Πορείας Μόρφου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν μπορεί να αναμένει κάποιος ότι θα δεχθούμε την όποια λύση.

Η λύση θα πρέπει να σέβεται τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων και όχι της μίας. Η λύση δεν θα πρέπει να αφήνει νικητές και ηττημένους και οι μόνιμες παρεκκλίσεις όχι μόνο τους Ε/κ θα αδικούν, αλλά και τους Ευρωπαίους στο σύνολό τους, τόνισε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε κρίσιμο σημείο οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ – Ο Τραμπ καλεί κι άλλες χώρες να «προστατεύσουν» τα Στενά του Ορμούζ

LIVE: Σε κρίσιμο σημείο οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ – Ο Τραμπ καλεί κι άλλες χώρες να «προστατεύσουν» τα Στενά του Ορμούζ

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE