ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η Χάρις προηγείται ελαφρά του Τραμπ σε τρεις κρίσιμες Πολιτείες

ΗΠΑ: Η Χάρις προηγείται ελαφρά του Τραμπ σε τρεις κρίσιμες Πολιτείες

Επτά εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η Κάμαλα Χάρις προηγείται κατά τουλάχιστον 5 μονάδες του Ντόναλντ Τραμπ σε δύο Πολιτείες-κλειδιά (swing states), την Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κουίνιπιακ.

Μία εβδομάδα μετά την τηλεμαχία μεταξύ της αντιπροέδρου και του πρώην προέδρου, η Χάρις συγκεντρώνει ποσοστό 51% στην πρόθεση ψήφου στην Πενσιλβάνια, έναντι 45% για τον Τραμπ. Αυτή η Πολιτεία θεωρείται κρίσιμης σημασίας στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο καθώς εξασφαλίζει σε όποιον την κερδίσει περισσότερους εκλέκτορες από τι άλλες έξι αμφίρροπες Πολιτείες.

Στην Πενσιλβάνια έγινε η τηλεμαχία της 10ης Σεπτεμβρίου, που ενδέχεται να είναι και η μοναδική μεταξύ των δύο αντιπάλων. Στην ίδια Πολιτεία, ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε στόχος απόπειρας δολοφονίας, στις 13 Ιουλίου, όταν τραυματίστηκε από σφαίρα στο αυτί.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Κουίνιπιακ, η Χάρις προηγείται του Τραμπ και στο Μίσιγκαν (50% έναντι 45%) και, οριακά, στο Ουισκόνσιν (48 έναντι 47%).

Ο υποψήφιος που θα ηττηθεί και στις τρεις Πολιτείες δεν έχει θεωρητικά καμία πιθανότητα να εκλεγεί. Ο Τραμπ τις είχε κερδίσει το 2016 και ο Τζο Μπάιντεν αναδείχθηκε νικητής και στις τρεις στις εκλογές του 2020.

Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στο διάστημα 12-16 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν 1.331 ψηφοφόροι από την Πενσιλβάνια, 905 στο Μίσιγκαν και 1.075 στο Ουισκόνσιν. Το περιθώριο στατιστικού λάθους ανέρχεται στο 2,7-3,3%.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Επιχειρήσεις: «Βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού» - Ο λόγος που συνεχίζει το πρόβλημα με την ηχορύπανση και η φετινή σεζόν

• Είναι πολλά τα κιλά... Πιάστηκε στο αεροδρόμιο με βαλίτσα γεμάτη κάνναβη - Χειροπέδες σε 23χρονο Ιταλό - Φωτογραφίες

• ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: Κλείνει τμήμα αυτοκινητοδρόμου λόγω ολονύκτιων εργασιών - Οδηγίες για την κυκλοφορία

• Η Μαρία Σολωμού αποκάλυψε με ποιον έφτασε κοντά στο να κάνει one night stand

• Λετυμπιώτης: Ολες οι νενομισμένες διαδικασίες θα ακολουθηθούν για το θέμα Γενικού Ελεγκτή

• Ο κακός χαμός στο Υφυπουργείο Μετανάστευσης- Μεταφέρουν υπαλλήλους σε… container



ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στον GSI

ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στον GSI

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top