ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: «Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου» λέει το Ισραήλ και μετακινεί μονάδες στα βόρεια σύνορα

Λίβανος: «Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου» λέει το Ισραήλ και μετακινεί μονάδες στα βόρεια σύνορα

Συνεχίστηκαν οι επιθέσεις στον Λίβανο, την ώρα μάλιστα που γινόταν οι κηδείες των θυμάτων της χθεσινής ημέρας. Νέες εκρήξεις σημειώθηκαν ταυτόχρονα σε συσκευές γουόκι τόκι σε διάφορα σημεία της χώρας προκαλώντας τουλάχιστον εννέα νεκρούς και πάνω από 300 τραυματίες.

Το Ισραήλ σε μία πρώτη δήλωση για το μέτωπο του Λιβάνου αναφέρει ότι «μπαίνουμε σε μία νέα φάση του πολέμου». Τη δήλωση έκανε ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ο οποίος πρόσθεσε:

«Μετά από μήνες πολέμου στη Γάζα, «το κέντρο βάρους μετατοπίζεται προς τα βόρεια με την εκτροπή πόρων και δυνάμεων. Απαιτείται θάρρος, αποφασιστικότητα και επιμονή».

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των IDF, Χερζλ Χαλέβι, δήλωσε, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βόρεια Διοίκηση, ότι το Ισραήλ έχει δυνατότητες πέρα από αυτές που έχουν χρησιμοποιηθεί.

«Σίγουρα, τα επόμενα δύο στάδια είναι ήδη έτοιμα να προχωρήσουν, σε κάθε στάδιο το τίμημα για τη Χεζμπολάχ θα πρέπει να είναι υψηλό», δήλωσε ο Χαλέβι.

Υπάρχει αποφασιστικότητα στο Ισραήλ να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για να μπορέσουν οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ να επιστρέψουν στα σπίτια τους, δήλωσε προσθέτοντας: «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πραγματικά ό,τι απαιτείται».

Την ίδια στιγμή το CNN μεταδίδει, επικαλούμενο πηγές ότι ο Γκάλαντ ενημέρωσε τον αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν για το ότι σχεδιάζεται επίθεση αλλά δεν έδωσε περεταίρω λεπτομέρειες.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής καθώς οι τελευταίες επιθέσεις και η επιδίωξη του Ισραήλ για κλιμάκωση δημιουργούν προβλήματα ακόμα και στους πιο στενούς συμμάχους του.

Η Γερμανία αποφάσισε να αναστείλει τις άδειες εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της χώρας που μίλησαν στο Reuters.

Την ίδια στιγμή στον Λίβανο η κατάσταση είναι δραματική καθώς για δεύτερη μέρα εκατοντάδες κόσμου μεταφέρεται τραυματισμένος στα διαλυμένα από την οικονομική κρίση νοσοκομεία.

Από την επίθεση της Τρίτης  τραυματίστηκαν 2.750 άνθρωποι και σκοτώθηκαν 12 άτομα ανάμεσά τους δύο παιδιά. Ανθρωπιστικές οργανώσεις λένε ότι η επίθεση αυτή έβαλε στόχο και αμάχους καθώς η έκρηξη της συσκευής μπορεί να τραυματίσει ή να σκοτώσει τον οποιονδήποτε.

Εικόνες που έρχονται από τη Βηρυτό δείχνουν τις εκρήξεις να λαμβάνουν χώρα σε πολυσύχναστα σημεία όπως καφέ ή λαϊκές αγορές.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Επιχειρήσεις: «Βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού» - Ο λόγος που συνεχίζει το πρόβλημα με την ηχορύπανση και η φετινή σεζόν

• Είναι πολλά τα κιλά... Πιάστηκε στο αεροδρόμιο με βαλίτσα γεμάτη κάνναβη - Χειροπέδες σε 23χρονο Ιταλό - Φωτογραφίες

• ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: Κλείνει τμήμα αυτοκινητοδρόμου λόγω ολονύκτιων εργασιών - Οδηγίες για την κυκλοφορία

• Η Μαρία Σολωμού αποκάλυψε με ποιον έφτασε κοντά στο να κάνει one night stand

• Λετυμπιώτης: Ολες οι νενομισμένες διαδικασίες θα ακολουθηθούν για το θέμα Γενικού Ελεγκτή

• Ο κακός χαμός στο Υφυπουργείο Μετανάστευσης- Μεταφέρουν υπαλλήλους σε… container



ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στον GSI

ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή στον GSI

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top