ΔΗΣΥ για παύση Γενικού Ελεγκτή: «Η απόφαση είναι σεβαστή... δεν κρίνουμε την υπόθεση - Θέλουμε μια ισχυρή και ανεξάρτητη ΕΥ»

ΔΗΣΥ για παύση Γενικού Ελεγκτή: «Η απόφαση είναι σεβαστή... δεν κρίνουμε την υπόθεση - Θέλουμε μια ισχυρή και ανεξάρτητη ΕΥ»

Με ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός, τοποθετήθηκε ουδέτερα για την παύση Γενικού Ελεγκτή.

Αυτούσια η Ανακοίνωση

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου είναι σεβαστή. Δεν κρίνουμε την υπόθεση ή το σκεπτικό της απόφασης, δεν είναι αυτή η θεσμική μας ιδιότητα. Μακριά από εντάσεις και διαξιφισμούς έχουμε όλοι ρόλο στη θωράκιση και ενίσχυση των θεσμών.

Εκφράζουμε τη λύπη μας που τα πράγματα έφτασαν σε αυτό το σημείο. Μια σύγκρουση θεσμών η οποία οδηγήθηκε μέχρι το ανώτατο επίπεδο της δικαιοσύνης.

Τονίζουμε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας. Είναι ένας θεσμός που στηρίζει τη λογοδοσία και τη διαφάνεια. Θέλουμε μια ισχυρή και ανεξάρτητη Ελεγκτική Υπηρεσία και θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Επιζητούμε τον έλεγχο και είναι αναγκαίος για να βελτιώσουμε το κράτος δικαίου. Οι πολίτες έχουν απαιτήσεις από εμάς και οφείλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενώπιον της Ολομέλειας στα μέσα Δεκεμβρίου το νομοσχέδιο για αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Ενώπιον της Ολομέλειας στα μέσα Δεκεμβρίου το νομοσχέδιο για αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής η κατ’ άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά τη θέσπιση νέου Συστήματος Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών, με τον Πρόεδρό της, Παύλο Μυλωνά, να αναφέρει πως αυτό θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στα μέσα Δεκεμρίου .