ΔΗΣΥ για παύση Γενικού Ελεγκτή: «Η απόφαση είναι σεβαστή... δεν κρίνουμε την υπόθεση - Θέλουμε μια ισχυρή και ανεξάρτητη ΕΥ»

ΔΗΣΥ για παύση Γενικού Ελεγκτή: «Η απόφαση είναι σεβαστή... δεν κρίνουμε την υπόθεση - Θέλουμε μια ισχυρή και ανεξάρτητη ΕΥ»

Με ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός, τοποθετήθηκε ουδέτερα για την παύση Γενικού Ελεγκτή.

Αυτούσια η Ανακοίνωση

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου είναι σεβαστή. Δεν κρίνουμε την υπόθεση ή το σκεπτικό της απόφασης, δεν είναι αυτή η θεσμική μας ιδιότητα. Μακριά από εντάσεις και διαξιφισμούς έχουμε όλοι ρόλο στη θωράκιση και ενίσχυση των θεσμών.

Εκφράζουμε τη λύπη μας που τα πράγματα έφτασαν σε αυτό το σημείο. Μια σύγκρουση θεσμών η οποία οδηγήθηκε μέχρι το ανώτατο επίπεδο της δικαιοσύνης.

Τονίζουμε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας. Είναι ένας θεσμός που στηρίζει τη λογοδοσία και τη διαφάνεια. Θέλουμε μια ισχυρή και ανεξάρτητη Ελεγκτική Υπηρεσία και θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Επιζητούμε τον έλεγχο και είναι αναγκαίος για να βελτιώσουμε το κράτος δικαίου. Οι πολίτες έχουν απαιτήσεις από εμάς και οφείλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Το Ισραήλ απειλεί ότι θα κάψει την Τεχεράνη - «Το Ιράν εξετάζει σοβαρά να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ»

Live: Το Ισραήλ απειλεί ότι θα κάψει την Τεχεράνη - «Το Ιράν εξετάζει σοβαρά να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ»

Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν και τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις το πρωί της Παρασκευής, προκαλώντας τον θάνατο 78 ανθρώπων. Το Ιράν απάντησε με μπαράζ επιθέσεων στο Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους και drones. Τουλάχιστον 3 νεκροί είναι ο απολογισμός των ιρανικών πληγμάτων. Ιρανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα υψηλόβαθμους αξιωματούχους αναφέρουν ότι η σύγκρουση θα επεκταθεί τις ερχόμενες ημέρες σε αμερικανικές βάσεις στην περιοχή. Οι ΗΠΑ είχαν απειλήσει το Ιράν με φριχτές συνέπειες αν χτυπήσει αμερικανικούς στόχους.  Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις κάτω: