ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές Οδυσσέα Μιχαηλίδη κατά Αναστασιάδη και Χριστοδουλίδη - Ποιο το πολιτικό του μέλλον

Βολές Οδυσσέα Μιχαηλίδη κατά Αναστασιάδη και Χριστοδουλίδη - Ποιο το πολιτικό του μέλλον

Είναι μια μαύρη μέρα για την Κύπρο. Με αυτά τα λόγια ο παυθείς πλέον Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης χαρακτήρισε την απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου για απόλυσή του, για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Εξερχόμενος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έριξε ευθείες βολές κατά του Νίκου Αναστασιάδη αλλά και κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη, λέγοντας πως «για τέσσερα χρόνια μόλις αποχώρησε ο Κώστας Κληρίδης, υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου, τόσο από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας, προσπάθεια στην οποία αργότερα συνετάχθη και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας.»

Ανέφερε πως «ήταν εμφανής η προσπάθειά τους όλα αυτά τα χρόνια να με καρατομήσουν και αυτό αποδείχθηκε από τη σωρεία υλικού το οποίο συσσωρεύτηκε στη νομική υπηρεσία εν ήδη παρακολούθησης κάθε δήλωσης δικής μου, φίλων συγγενών μου της οικογένειάς μου κλπ.»

Απολύομαι ως χειρότερος και από τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου

«Είναι ξεκάθαρο σήμερα ότι ήρθα σε αντιπαράθεση με το σύστημα και σήμερα το σύστημα δια της απόφασης αυτής που ακούσατε του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου πέτυχε την καρατόμησή μου, παρουσιάζοντάς με ως με διαφορά τον χειρότερο αξιωματούχο που πέρασε ποτέ από την Κυπριακή Δημοκρατία και να συγκρίνετε την απόφαση με την απόφαση Ρίκκος Ερωτοκρίτου, θα διαπιστώσετε ότι οι χαρακτηρισμοί που μου αποδίδονται είναι σαφώς χειρότεροι από αυτούς που αποδίδονται στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου. Απολύομαι ως χειρότερος και από τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου».

«Η απόφαση, είναι σαφές ότι έχει βάλει ένα στενό κορσέ ένα φίμωτρο στην ελεγκτική υπηρεσία. Ουσιαστικά καταργεί την ελεγκτική υπηρεσία με το περιεχόμενο της απόφασης και με την ανάδειξη ως μεμπτής συμπεριφοράς κάθε ενέργειας της ελεγκτικής υπηρεσίας εντός των αρμοδιοτήτων της ακόμα και του ύφους των ανακοινώσεων και επιστολών της».

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατέληξε λέγοντας πως η απόφαση αυτή, είναι κόλαφος στην ελευθερία λόγου και έκφρασης στη χώρα μας. «Είναι μια μαύρη μέρα για την Κύπρο. Είναι κόλαφος στην απαίτηση της κοινωνίας για πάταξη της διαφθοράς.»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Επιχειρήσεις: «Βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού» - Ο λόγος που συνεχίζει το πρόβλημα με την ηχορύπανση και η φετινή σεζόν

• Ακόμα ψάχνουν την «χρυσή τομή» για το πράσινο βέλος - Εκ νέου στη Βουλή το ζήτημα

• Λετυμπιώτης: Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα

• Φαράγγι της Σαμαριάς: Από τι πέθανε η 32χρονη τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

• Βανδάλισαν τα γραφεία της ΙΣΟΤΗΤΑΣ - Ψάχνουν τους δράστες - Δείτε φωτογραφία

• Eurovision 2025: Η ΕΡΤ τα αλλάζει όλα - Θα αποφασίσει το κοινό για το τραγούδι



Η παύση Οδυσσέα: Η οργή της κοινωνίας  - «Είμαστε Βενεζουέλα» - Χάθηκε η τελευταία χαραμάδα ελπίδας κατά της διαφθοράς

Η παύση Οδυσσέα: Η οργή της κοινωνίας - «Είμαστε Βενεζουέλα» - Χάθηκε η τελευταία χαραμάδα ελπίδας κατά της διαφθοράς

Είμαστε ή όχι Βενεζουέλα τελικά;  Ένα ερώτημα το οποίο πλανάται πάνω από τον Κυπριακό ουρανό από χθες Τετάρτη, όπου το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο με μία απόφαση 209 σελίδων έπαυσε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη κρίνοντάς τον ανίκανο και ακατάλληλο, να εκτελεί τα καθήκοντά του. Το ξέσπασμα της κοινωνίας ήταν άμεσο, με τα κοινωνικά δίκτυα να παίρνουν φωτιά, καταδικάζοντας την απόφαση, αλλά κυρίως το λεκτικό του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top