LIKE ONLINE

Αυτό είναι το πιο ήσυχο αεροδρόμιο στον κόσμο - Δέχεται μόλις επτά επιβάτες τη μέρα

Αυτό είναι το πιο ήσυχο αεροδρόμιο στον κόσμο - Δέχεται μόλις επτά επιβάτες τη μέρα

Ένα μικρό αεροδρόμιο που ονομάστηκε «το πιο ήσυχο του κόσμου» βρίσκεται σε απόσταση μόλις τεσσάρων ωρών από την πρωτεύουσα Κολόμπο.

Συγκεκριμένα, το Hambantota, το Διεθνές Αεροδρόμιο Mattala Rajapaksa στη Σρι Λάνκα λέγεται ότι είναι μοναδικό στο είδος του. Με μόνο επτά άτομα να περνούν από τον τερματικό σταθμό του κατά μέσο όρο την ημέρα, το αεροδρόμιο έχει τραβήξει την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο περιβάλλεται από μια ζούγκλα και μικρά χωριά στα οποία υπάρχει ένα γραφείο ενοικίασης ταξί και μόνο ένα ξενοδοχείο.

Το αεροδρόμιο άνοιξε πριν από μια δεκαετία, το 2013, από τον τότε πρόεδρο Μαχίντα Ρατζαπάκσα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Rajapaksa δαπάνησε 159 εκατομμύρια λίρες για την κατασκευή του αεροδρομίου. Μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων χρηματοδοτήθηκε από την Κίνα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Belt and Road.

Το αεροδρόμιο προοριζόταν αρχικά να έχει άλλες υποδομές γύρω του - βοηθώντας την Σρι Λάνκα να προσελκύσει χιλιάδες δυτικούς και όχι μόνο τουρίστες. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν καλά...

Το 2015 ήταν κομβική χρονιά καθώς το αεροδρόμιο αντιμετώπιζε απίστευτα οικονομικά προβλήματα και ο Rajapaksa εγκατέλειψε τη θέση του μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου. Έτσι, το αεροδρόμιο αφέθηκε στην τύχη του.

Σήμερα, με τα χαμηλά έσοδα από τις πτήσεις, οι αχρησιμοποίητοι τερματικοί σταθμοί αερομεταφορών μισθώθηκαν για την αποθήκευση της συγκομιδής ρύζι από την περιοχή, καθώς και για την παροχή μακροχρόνιου χώρου στάθμευσης σε αχρησιμοποίητα αεροπλάνα.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Τύπος βούτηξε σε φυσική πισίνα και εξαφανίστηκε: Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των φίλων του για να τον βρουν -Βίντεο

• Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για την έλλειψη επαγγελματιών οδηγών

• Η πλουσιότερη ευρωπαϊκή χώρα αναζητά εργάτες - Μηνιαίες αποδοχές άνω των 6.000 ευρώ



Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top