ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων για τα νηπιαγωγεία

Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων για τα νηπιαγωγεία

Άνοιξαν τα νηπιαγωγεία, με παιδιά και γονείς να μπαίνουν σε άλλους ρυθμούς. Το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών ηλικίας μέχρι τεσσάρων ετών και έξι μηνών , έχει αυξήσει τον αριθμό δικαιούχων οικογενειών, βοηθώντας αρκετές οικογένειες όσον αφορά το κόστος φοίτησης αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα σε γονείς να μπορέσουν να εργαστούν.

Πέρα από τις ηλικιακές και εισοδηματικές αλλαγές που έχουν γίνει στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων, ήρθε και μια άλλη αλλαγή η οποία αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να πληρώνουν οι δικαιούχοι γονείς. 

Μέχρι και την περσινή σχολική χρονιά, οι γονείς είχαν την δυνατότητα να πληρώνουν με μετρητά. Από φέτος το Σχέδιο έρχεται να αλλάξει την πολιτική πληρωμής.

Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2024-2025, οι γονείς θα πρέπει να καταβάλλουν τα δίδακτρα μόνο ηλεκτρονικά ή με επιταγή, δηλαδή μέσω κάρτας ή εμβάσματος ή με έκδοση επιταγής. Επιπλέον υπηρεσίες που δεν επιδοτούνται θα πρέπει να πληρώνονται με διαφορετικό ένταλμα πληρωμής και να εκδίδεται νέα απόδειξη.

Οι γονείς θα πρέπει να καταβάλλουν κανονικά τα δίδακτρα για τον πρώτο μήνα έγκρισης και από τον επόμενο μήνα θα καταβάλλουν στον πάροχο τη διαφορά μεταξύ της επιδότησης που έχει εγκριθεί και της τελικής μηνιαίας χρέωσης.

Για παράδειγμα, για γονείς που θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους και θα εγκριθούν από τον Σεπτέμβριο 2024, θα πληρώσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο όπως γίνεται πάντοτε και από τον Οκτώβριο 2024 θα καταβάλλουν μόνο τη διαφορά μεταξύ της κανονικής χρέωσης και του ποσού επιδότησης για το οποίο έχουν εγκριθεί.

Οποιαδήποτε υπερπληρωμή από πλευράς γονέα, λόγω του ότι για τον πρώτο μήνα θα καταβληθεί και επίδομα και τα δίδακτρα, θα διευθετείται είτε μέσω αποκοπών από τους επόμενους μήνες είτε με εφάπαξ καταβολή της διαφοράς από τον πάροχο προς τον γονέα, σύμφωνα με την πολιτική του κάθε βρεφονηπιακού σταθμού ή νηπιαγωγείου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παύση Οδυσσέα: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου - Τα δύο σενάρια

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Επιστρέφουν οι βροχές: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται - Αναλυτικά η πρόγνωση



Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Απολύθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης- «Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου»

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top