ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο το καλώδιο με Ελλάδα, το χθεσινό Εθνικό Συμβούλιο και τα τραπεζικά επιτόκια

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο το καλώδιο με Ελλάδα, το χθεσινό Εθνικό Συμβούλιο και τα τραπεζικά επιτόκια

Οι εξελίξεις σχετικά με το καλώδιο ενεργειακής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, η χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και οι θέσεις των πολιτικών ηγετών για το Κυπριακό, η κατάσταση με τα τραπεζικά επιτόκια, οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για χρυσά διαβατήρια και οι ενέργειες στο μεταναστευτικό, είναι τα κύρια θέματα στις εφημερίδες σήμερα Σάββατο.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Έχουν τη δύναμη οι πολίτες να αντιμετωπίσουν τα επιτόκια» γράφει ότι δεν αναμένονται μειώσεις επιτοκίων σύντομα, σύμφωνα με οικονομολόγους. Σε άλλο θέμα, γράφει για τα επόμενα βήματα στο θέμα του καλωδίου ενεργειακής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, αναφέροντας ότι η ΡΑΕΚ δεν γνωρίζει την αναφερόμενη συμφωνία για το καλώδιο. Αλλού αναφέρει ότι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε στήριξη στην τριμερή και σε κάθε ενέργεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Στην τελική ευθεία για συμφωνία για τον GSI» γράφει στο κύριο του θέμα ότι η Αθήνα εντείνει την πίεση, καθησυχάζοντας εκ νέου για το ενδεχόμενο γεωπολιτικού κόστους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο Υπουργός Εσωτερικών προτρέπει τους πολίτες να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται με τη νέα πολεοδομική αμνηστία. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και γράφει ότι δεν φαίνεται να παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα στοιχεία για την προσπάθεια των ΗΕ στο Κυπριακό.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αφαιρούν τα χρυσά διαβατήρια από 8» γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο προχωρά με αποφάσεις για δόλιες πολιτογραφήσεις. Σε άλλο θέμα γράφει για άνθρωπο ο οποίος κατοικεί σε χώρο με άθλιες συνθήκες, θέτοντας το ερώτημα πώς δεν έχει γίνει αντιληπτό από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, πρώτη αιτία για τους θανάτους σε τροχαία φέτος, ήταν η χρήση κινητού.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Έντονες ζυμώσεις για διάρρηξη του αδιεξόδου στο Κυπριακό» και γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ζητά να αναλάβει η ε/κ πλευρά ουσιαστικές και ειλικρινείς πρωτοβουλίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος καλύπτει μόνο το 16,8% των ενεργειακών αναγκών της από ΑΠΕ, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 39,4%. Αλλού γράφει για το σχέδιο για πολεοδομική αμνηστία με ισχύ από τον Μάρτιο του 2025, για «νομιμοποίηση» μικρών παρατυπιών.

Η αγγλόγλωσση "Cyprus Mail" στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κάλυψε τη μισή απόσταση η Κύπρος για συμφωνία στο μεταναστευτικό» γράφει ότι η Διευθύντρια Διεθνών και Οριζόντιων Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κορίνα Ούλριχ, σημείωσε πως χρειάζονται βελτίωση συγκεκριμένοι τομείς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με την έγκριση της πολεοδομικής αμνηστίας, χιλιάδες θα λάβουν τίτλους ιδιοκτησίας. Αλλού γράφει για εκτόξευση του κόστους του παραλιακού πεζοδρόμου στην Κισσόνεργα, από €854.000 σε €10,7 εκ.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παύση Οδυσσέα: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου - Τα δύο σενάρια

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Επιστρέφουν οι βροχές: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται - Αναλυτικά η πρόγνωση



LIVE - ΕΚΤΑΚΤΟ: «Τέλος» ο Οδυσσέας από την Ελεγκτική Υπηρεσία

LIVE - ΕΚΤΑΚΤΟ: «Τέλος» ο Οδυσσέας από την Ελεγκτική Υπηρεσία

Την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο. Με ομόφωνη απόφαση παύεται άμεσα ο Γενικός Ελεγκτής από τα καθήκοντά του. Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη. Το ThemaOnline βρίσκεται στο σημείο και σας μεταφέρει ζωντανά όλες οι εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top