Νέο Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας αναμένεται να εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο

Νέο Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας αναμένεται να εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο

Νέο Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας αναμένεται να εγκρίνει το απόγευμα, το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την απογευματινή του συνεδρίαση.

Έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να νομιμοποιήσουν αυθαίρετες κατασκευές σε εγκεκριμένες αναπτύξεις, οι οποίες αφορούν παρεκκλίσεις περιορισμένης έκτασης.

Το Σχέδιο θα καλύπτει, μόνον, αυθαίρετες αναπτύξεις, σε κτίσματα τα οποία έχουν εξασφαλίσει, ήδη, πολεοδομική άδεια ή και άδεια οικοδομής.

Θα έχει διάρκεια έξι μήνες, από την στιγμή που θα λάβει το "πράσινο φως", από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το Νέο Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας, έρχεται να καλύψει - μεταξύ άλλων - σπίτια, πολυκατοικίες, βιομηχανίες, κέντρα αναψυχής και γραφειακές εγκαταστάσεις, που δεν είχαν νομιμοποιηθεί από το προηγούμενο σχέδιο, το οποίο εφαρμόστηκε τον Ιούλιο του 2015 και τερματίστηκε στο τέλος του 2023.

Πηγή: news.rik.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Είμαστε εδώ για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με ένα και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE