ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βύρας: Καταγγελίες κατοίκων για τους ασυνόδευτους ανήλικους στη στέγη ευγηρίας - «Έπρεπε να βρεθεί μια λύση»

Βύρας: Καταγγελίες κατοίκων για τους ασυνόδευτους ανήλικους στη στέγη ευγηρίας - «Έπρεπε να βρεθεί μια λύση»

Ραγδαίες εξέλιξες σημειώνονται συνεχώς αναφορικά με τα όσα καταγγέλθηκαν πως έγιναν το τελευταίο διάστημα στη στέγη ηλικιωμένων στη Λάρνακα, όπου φιλοξενούνται και ασυνόδευτοι ανήλικοι, περιλαμβανομένης και της υπόθεσης για φερόμενη άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι η απόφαση δεν ήταν του Δήμου αφού η στέγη ανήκει στο κράτος.

«Εμείς απλά είχαμε ενημερωθεί ότι πήγαν εκεί», πρόσθεσε.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

Παράλληλα, ο κ. Βύρας, ανέφερε πως «η μετακίνηση των 20 περίπου ασυνόδευτων ανήλικων, στη στέγη ηλικιωμένων έγινε εδώ και τρεις περίπου μήνες και ενώ αρχικά είχαμε μερικά παράπονα, στη συνέχεια και το τελευταίο διάστημα αυτά εντάθηκαν και πολλαπλασιάστηκαν. Εδώ και 15 περίπου μέρες λάβαμε μια επιστολή από τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι έκαναν αναφορά σε διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονταν από την παρουσία των ασυνόδευτων ανήλικων στον συγκεκριμένο χώρο».

Σημείωσε πως «μετά τη λήψη της επιστολής αποφασίστηκε ότι η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο και έπρεπε να βρεθεί μια λύση» ενώ πρόσθεσε ότι «μετά τα παράπονα που δεχθήκαμε επικοινωνήσαμε εδώ και 2 – 3 εβδομάδες με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Θεωρώ ότι η λύση του προβλήματος δεν είναι η μεταφορά των ασυνόδευτων ανήλικων σε μια στέγη ηλικιωμένων, αφού δεν μπορεί να στεγάζονται ανήλικοι με ηλικιωμένους και μάλιστα με άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βύρας είπε ότι «και οι 20 ανήλικοι που μεταφέρθηκαν στη στέγη ηλικιωμένων βρίσκονταν προηγουμένως σε παραλιακό ξενοδοχείο της Λάρνακας και μετακινήθηκαν μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συγκεκριμένο υποστατικό. Ωστόσο η μετακίνηση τους στη στέγη ηλικιωμένων έγινε χωρίς την συνεργασία του Δήμου, αφού δεν ενημερωθήκαμε γι’ αυτή την ενέργεια και αυτό που έγινε είναι εντελώς απαράδεκτο».

Σε άλλη ερώτηση ο Δήμαρχος Λάρνακας απάντησε πως «θα πρέπει να υπάρχει μια σωστή κατανομή των ασυνόδευτων ανήλικων και να μην βρίσκονται μόνο σε μια πόλη ή σε μια επαρχία. Ως Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων είδα τον χάρτη κατανομής των ανήλικων και θεωρώ ότι στη πόλη και επαρχία Λάρνακας είναι σχεδόν μαζεμένα όλα τα παιδιά, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολη η αφομοίωσή τους αλλά και η ενσωμάτωση τους στην κοινωνία» είπε και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να υπάρχει και ένα υγιές πλάνο επιμόρφωσης, μόρφωσης και απασχόλησης τους προκειμένου να μην γυρνάνε απλώς στην πόλη».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top