LIKE ONLINE

Eπιτέλους ένα no1 που αξίζει: Η ταινία-έκπληξη της χρονιάς που ανέβηκε στο Netflix και σόκαρε τους πάντες

Eπιτέλους ένα no1 που αξίζει: Η ταινία-έκπληξη της χρονιάς που ανέβηκε στο Netflix και σόκαρε τους πάντες

Κάθε φορά αυτό κάνει το Netflix. Πάνω που πάμε να γκρινιάξουμε για τις ταινίες που έχει, πάνω που πάμε να πούμε ότι κακώς δεν ακυρώσαμε τη συνδρομή, φέρνει μια ταινία σαν το Rebel Ridge και τα ξεχνάμε.

Είναι μια ταινία που πολλοί την αποκαλούν ταινία της χρονιάς. Όχι, δεν είναι η καλύτερη ταινία της χρονιάς. Είναι όμως η ταινία της χρονιάς με τη λογική πως δεν έχει εντυπωσιακά υλικά, δεν είναι από αυτές που στις αρχές του έτους λέγαμε ότι την περιμένουμε πώς και πώς, είναι μια έκπληξη. Πολύ ευχάριστη.

Παρά το ότι δεν έχει μια πρωτοτυπία στην κεντρική ιδέα – δεν είναι και πολλά όσα μπορούν να έχουν πρωτοτυπία στις μέρες μας – έχει ένα άρτιο delivery, η εκτέλεση των σκηνών, η ιστορία η ίδια προχωράει έτσι, ώστε να είναι ένα πολύ καλό δείγμα μη πρωτοτυπίας, από αυτά που σε γοητεύυουν.

Το Rebel Ridge στο Netflix, έπιασε κορυφή στο τοπ-10 των ταινιών μέσα σε 24 ώρες από την ώρα που ανέβηκε και σε αυτό συνέβαλε ότι αρκετές ιστοσελίδες, βλέποντας προφανώς αναρτήσεις σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, έκαναν ένα ωραιότατο κόπι-πάστε από Google Translate και έγραψαν για την «ταινία της χρονιάς» χωρίς να την έχουν δει. Θρίαμβος για το επάγγελμά μας για ακόμα μια φορά.

Στα της ταινίας του Netflix όμως, με βαθμολογία 94% στο Rotten Tomatoes, συνεχίζει την επιτυχία για τον δημιουργό της, τον σκηνοθέτη Τζέρεμι Σολνιέ, που στις υπόλοιπες 4 ταινίες του, με εξαίρεση το Hold The Dark, την πρώτη του συνεργασία με την πλατφόρμα πίσω στο 2018, έχει πάνω από 90% στο RT, με το Murder Party, την πρώτη του, έχει 100%!

Στο Rebel Ridge βλέπουμε έναν απόμαχο του πολεμικού ναυτικού που πάει να δώσει λεφτά για την εγγύηση του ξαδέρφου του που έχει συλληφθεί, όμως τον σταματάει η αστυνομία για έλεγχο κι επειδή είναι μαύρος, του κατάσχουν τα λεφτά.

Eπιτέλους ένα no1 που αξίζει: Η ταινία-έκπληξη της χρονιάς που ανέβηκε στο Netflix και σόκαρε τους πάντες

Τότε, ο Τέρι, περί ου ο λόγος, αρχίζει έναν αγώνα δρόμου που περιλαμβάνει επίθεση στο αστυνομικό τμήμα, ομηρία του διευθυντή και ενός ακόμα αστυνομικού, αρπαγή των χρημάτων του από το τμήμα, και επίθεση με taser σε αστυνομικό, για να δώσει τα λεφτά πριν φτάσει στη φυλακή ο ξάδερφός του.

Μόνο που, δεν τον προλαβαίνει. Μαθαίνει πως ο ξάδερφός του δέχτηκε επίθεση, η οποία καταλήγει μοιραία και πεθαίνει. Για το τίποτα, ο νεαρός δολοφονείται, ουσιαστικά, στο σωφρονιστικό ίδρυμα που τον έστειλαν και ο Τέρι έχει πια μόνο οργή για το σύστημα και τη χώρα που τον αντιμετώπισε τόσο άδικα, αν και έδωσε την ψυή του για να την υπερασπιστεί.

Το Rebel Ridge έχει έντονα στοιχεία από το The Wire, αποτυπώνει μια αστυνομική σήψη και διαφθορά, αλλά και το τραύμα που κουβαλάνε οι βετεράνοι απέναντι στην πατρίδα, από την οποία ζητούν υποστήριξη, αλλά τελικά παίρνουν βαναυσότητα.

Η διαφορά είναι πως εδώ δε μιλάμε για έναν βετεράνο που θέλει να πάρει καραμπίνα και να σκοτώσει, αλλά για έναν που προσπαθεί απλά να σώσει τον ξάδερφό του, διότι ξέρει πως στη φυλακή όπου τον πάνε, δεν θα τη βγάλει καθαρή για πολλές μέρες.

Δεν έχουμε, σίγουρα, να κάνουμε με την ταινία της χρονιάς, αλλά έχουμε, σίγουρα να κάνουμε με την ταινία-έκπληξη της χρονιάς στο Netflix.

ΠΗΓΗ: menshouse.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top