ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Αββακούμ: Διευκρινίζει εμπειρογνώμονας για τα βίντεο των μοναχών

Υπόθεση Αββακούμ: Διευκρινίζει εμπειρογνώμονας για τα βίντεο των μοναχών

Για την αυθεντικότητα των βίντεο από την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ μίλησε στο  Sigma, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο Εμπειρογνώμονας κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας και ιδιωτικός ερευνητής, Κώστας Κερλένγκου.

«Δυστυχώς να μου επιτραπεί η παροιμία ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνετε τις πλείστες φορές. Θα ήθελα να πω για το πώς έχει ξεκινήσει αυτή η κατάσταση, για να έχει μια σωστή άποψη ο κόσμος. Εγώ είχα κληθεί από τον Μητροπολίτη Ταμασού για να αναλάβω ως ιδιώτης ερευνητής μία έρευνα για το όλο σκάνδαλο που είχε ξεκινήσει. Όταν ο δεσπότης είχε επικοινωνήσει μαζί μου, εγώ δεν είχα αποδεχθεί αμέσως να αρχίσω αυτή την έρευνα. Αντίθετα, είχα πει ότι εγώ θα ερευνήσω γύρω από το όλο θέμα και αν και εφόσον τα πράγματα είναι τέτοια και ο δεσπότης είναι καθαρός και δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό, τότε θα αναλάβω αυτή την υπόθεση. Πράγμα το οποίο είχα κάνει», είπε συγκεκριμένα.

«Στο Συνοδικό Δικαστήριο που είχαμε πάει, περισσότερο ασχολήθηκαν με το θέμα των ημερομηνιών η πλευρά των μοναχών», πρόσθεσε.

«Κρατούσαν μία επιστολή, η οποία έλεγε ότι με εξουσιοδοτούσε ο Μητροπολίτης στο να προχωρήσω σε αυτές τις έρευνες και να (διερευνήσω) την αυθεντικότητα των βίντεο και των φωτογραφιών. Αυτή η επιστολή είχε ημερομηνία 24 Μαρτίου. Αυτά τα δεδομένα ο Μητροπολίτης τα είχε στείλει στην Ιερά Σύνοδο ως υλικό με απώτερο σκοπό  να το παρουσιάσει. Στις 9 Απριλίου μου ζητήθηκε να ετοιμάσω την πιστοποίηση για την αυθεντικότητα τους. Αυτό το πράγμα η πλευρά των μοναχών έκρινε ότι ήταν ανορθόδοξο. Η αμφισβήτηση έγινε μόνο από την πλευρά των μοναχών, όχι από το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο», εξήγησε.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «εφόσον όμως επέμεναν οι μοναχοί, αποφάσισαν να έρθει και ένας άλλος ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας γιατί θεώρησαν και η μια πλευρά και η άλλη να μην έχει τον ίδιο εμπειρογνώμονα. Διευκρινίζω ότι εμένα δεν με είχε βάλει ως εμπειρογνώμονα για να κάνω οποιαδήποτε έρευνα αλλά για να πιστοποιήσω την αυθεντικότητα όσων είχε καταθέσει ο Μητροπολίτης»

«Έχω δει πολλά βίντεο, δεν έχω σε νούμερο αλλά είναι παρά πολλά τα βίντεο», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, έκανε λόγο για την αρχική αμφισβήτηση, η οποία άρχισε από το εάν αυτά τα βίντεο είχαν κατέβει από μια αυθεντική πηγή. Δήλωσε ότι όταν η αστυνομία είχε πάρει όλα τα συστήματα βιντεογράφησης, τα κράτησε ως τεκμήρια. Στα χέρια μας δεν είχαμε τίποτα από αυτά.

«Στην έρευνα μου εντόπισα ότι ένας εκ των ιερέων που είχε πρόσβαση στο όλο υλικό, είχε στο κινητό του, το οποίο όμως πήρε ως τεκμήριο επίσης η Αστυνομία. Ο μοναχός είχε πρόσβαση σε αυτές τις κάμερες, του είχε δώσει τεχνικός πρόσβαση με τις ευλογίες των άλλων μοναχών. Από εκεί, επειδή το τηλέφωνό του ήταν Apple, είχε iCloud και κατέγραφε όλα του τα δεδομένα. Έτσι όλα τα βίντεο είχαν κατεβεί από αυτό τον σέρβερ. Οπότε είναι μια αυθεντική πηγή», ανέφερε.

Αναφερόμενος στα λεγόμενα του κύριου Βαβούσκου περί αυθεντικότητας, ο κύριος Κερλένγκου ανέφερε ότι «τα βίντεο που είχαμε κατεβάσει δεν είχαν υπότιτλους. Ήταν από την αυθεντική πηγή.»

«Δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου αλλά βλέπουμε ότι δικηγόροι φεύγουν γιατί δεν μπορούν να τους εκπροσωπήσουν. Βλέπουμε να καταπιάνονται με λεπτομέρειες για πράγματα που είναι εντελώς ασήμαντα μόνο και μόνο για να κερδίσουν χρόνο. Δεν γίνεται να βλέπουμε βίντεο είτε άσεμνου περιεχομένου είτε βίντεο που δείχνει απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και να ξεχνούμε όλες αυτές τις εικόνες και να ασχολούμαστε εάν αυτό το πράγμα κατέβηκε από το iCloud», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Helen Mazlou: «Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή» - Όσα αναφέρει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή - Βίντεο

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Disney+: Όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα τον Σεπτέμβριο

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Δανάη Παππά - Λάμπρος Λάζαρης: Ο πραγματικός λόγος που χώρισαν μετά από 6 χρόνια σχέσης



Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Interconnector: Το Υπουργικό ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος μέχρι το 2029 - Όσα ανέφερε ο Υπ. Ενέργειας – Βίντεο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης (GSI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Παπαναστασίου, το απόγευμα της Τρίτης. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top