Αυξήθηκαν εκ νέου τα θανατηφόρα τροχαία στην Κύπρο - Στα 29 τα θύματα τους τελευταίους έξι μήνες

Αυξήθηκαν εκ νέου τα θανατηφόρα τροχαία στην Κύπρο - Στα 29 τα θύματα τους τελευταίους έξι μήνες

Σημαντική αύξηση καταγράφηκε στα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, που σημειώθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, όπου συζητήθηκε η λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την ανάσχεση του φαινομένου.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικής και Χαρτογράφησης του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρουν ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 είχαν προκληθεί 26 συγκρούσεις με 29 θύματα, σε σύγκριση με 16 συγκρούσεις και 17 θύματα κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων που έγινε από τις αρμόδιες αρχές, προκύπτει ότι μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στους πεζούς και τους μοτοσικλετιστές. Το 2023 καταγράφηκαν συνολικά εφτά οδικοί θάνατοι πεζών, ενώ σε επτά ανήλθαν οι νεκροί ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2024. Οι μοτοσυκλετιστές που ήταν θύματα οδικών δυστυχημάτων ήταν συνολικά πέντε το 2023, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2024 επτά έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία.

Όσον αφορά την γεωγραφική κατανομή των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα το 2024, στην επαρχία Λευκωσίας καταγράφηκαν εννέα θύματα, στην Λεμεσό εφτά θύματα, στη Λάρνακα οχτώ, στην Πάφο ένα, στην επαρχία Μόρφου επίσης ένα και στην ελεύθερη Αμμόχωστο τρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές - Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση» κομμάτων με τη βάση

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές - Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση» κομμάτων με τη βάση

Σε τροχιά βουλευτικών εκλογών εισέρχονται δειλά-δειλά τα κόμματα, τα οποία αφού ξεπέρασαν το σοκ των διπλών εκλογών του Ιουνίου του 2024, προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, κοιτάζοντας μπροστά και ευελπιστώντας ότι εκείνο που βίωσαν τον περασμένο Ιούνιο, δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE