Η Σουηδία ανακοίνωσε βοήθεια ύψους 440 εκ. δολαρίων προς την Ουκρανία

Η Σουηδία ανακοίνωσε βοήθεια ύψους 440 εκ. δολαρίων προς την Ουκρανία

Η Σουηδία θα στείλει το 17ο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία με περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη ύψους 4,6 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (443 εκατομμυρίων δολαρίων), ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Άμυνας Παλ Γιόνσον.

Το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για οχήματα μάχης πεζικού που έχει ήδη δωρίσει η Σουηδία, όπως επίσης και αγορές που θα διευκόλυναν τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών Gripen στο μέλλον, αν και δεν έχει αποφασιστεί ακόμη μια τέτοια μεταφορά.

«Θέλουμε να έχουμε την ικανότητα να δωρίσουμε Gripen στην Ουκρανία σε μια πιθανή μεταγενέστερη φάση» είπε ο κ. Γιόνσον, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Γιόνσον δήλωσε ότι το πακέτο στήριξης περιλαμβάνει πρόσθετα πολεμικά σκάφη, πυραύλους και εξοπλισμό παραλλαγής, καθώς και χρηματοδότηση για την υποστήριξη αμυντικών προμηθειών για την Ουκρανία. Τα μέτρα αποφασίστηκαν σε στενή συνεργασία με το Κίεβο.

«Επί του παρόντος, δεν προβλέπεται η μεταφορά των JAS Gripens στην Ουκρανία, καθώς αυτό θα διαταράξει την εισαγωγή των F-16», αναφέρει η Κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE