LIKE ONLINE

Έτσι θα είναι ο κόσμος το 3000; Νησί αντιμετώπισης καταστροφών και ουρανοξύστες κάτω από τη θάλασσα - Δείτε εικόνες

Έτσι θα είναι ο κόσμος το 3000; Νησί αντιμετώπισης καταστροφών και ουρανοξύστες κάτω από τη θάλασσα - Δείτε εικόνες

Ουρανοξύστες από… μεταξοσκώληκες, 1.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού και νησιά αντιμετώπισης καταστροφών;

Αυτές είναι μερικές από τις ιδέες επιστημόνων που έλαβαν συμμετοχή στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώνεται από το περιοδικό eVolo κι έχει προσελκύσει μερικά από τα πιο περίεργα σχέδια για το «μεθαύριο» του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι αρχιτέκτονες έχουν κάνει σχέδια ουρανοξυστών που δυνητικά αναπτύσσονται κατακόρυφα και μάλιστα, εκτείνονται στα 1.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα.

Urban Intercropping

Στην πρώτη θέση ήταν ο κινεζικός ουρανοξύστης που ονομάζεται Urban Intercropping. Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα φύτευσης που μπορεί να διατηρήσει την ποιότητα του αέρα στις μητροπολιτικές περιοχές.

Οι αρχιτέκτονες έχουν προτείνει τη χρήση συγκεκριμένων φυτών που απορροφούν το περιττό διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και παράγουν το περισσότερο οξυγόνο. Έτσι, ακόμη και οι άνθρωποι που «πνίγονται» στην πόλη, μπορούν να απολαμβάνουν καθαρό αέρα.

The Streamline Concerto

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Streamline Concerto, μία σειρά κτηρίων τα οποία μπορούν να είναι μακριές, εκτεταμένες κατασκευές που εκτείνονται προς οιαδήποτε κατεύθυνση στο έδαφος.

«Αυτοαναπαραγόμενες» δομές και ξενοδοχεία καταστροφών

Αυτό το παράξενο «αυτοαναπαραγόμενο» ξενοδοχείο, από το HSH Design Studio με έδρα το Ιράν, έχει εμπνευστεί από κουκούλια μεταξοσκώληκα.

«Η γενική γεωμετρία του ουρανοξύστη του ξενοδοχείου προέρχεται από έναν όρθιο κύβο σαν κουκούλι μεταξοσκώληκα που αιωρείται για να δημιουργήσει ποικίλες και πειραματικές χωρικές ιδιότητες», έγραψε η ομάδα.

Νησί Αντιμετώπισης Καταστροφών

Αυτό το ξενοδοχείο με προστασία από φαινόμενα Αποκάλυψης σχεδιάστηκε με γνώμονα το ιαπωνικό μοντέλο, ανθεκτικό σε μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Οι Κινέζοι σχεδιαστές Yinuo Zhang, Jialu Huang Binbin Ye και Ya Yu είπαν ότι το «κινητό νησί αναγέννησης» μπορεί να κινηθεί σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με την τοποθεσία της καταστροφής.

Ο ουρανοξύστης δεν είναι απλά σπίτια, ή ένα ξενοδοχείο, αλλά μία ολόκληρη πόλη με σχολεία, σούπερ μάρκετ και δωμάτια κρατικής διοίκησης.

Οι κάτοικοι ταξιδεύουν μέσα από τον πύργο χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ανελκυστήρων, όπου μπορούν να ταξιδέψουν από τους μεγάλους κήπους στην κορυφή έως τις νησιωτικές περιοχές στο κάτω μέρος.

ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες: Ψάχνει μόνιμη στέγη ανηλίκων το Υφ. Πρόνοιας - «Έκτακτη ανάγκη» οι στέγες ηλικιωμένων

• Βίντεο που κόβει την ανάσα - Παράτολμος influencer μπήκε σε φωλιά αρκούδας - Η στιγμή που το ζώο τον μυρίζει

• Πως απαντά η Αστυνομία για το βίντεο ξυλοδαρμού ΑμεΑ οπαδού από αστυνομικούς - Υπάρχει παράπονο και θα διερευνηθεί από την ΑΑΔΙΠΑ

• Θρήνος για τον αδικοχαμένο Άλκη που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο – Πότε θα γίνει η κηδεία και η παράκληση της οικογένειας

• Επικίνδυνα καλλυντικά προϊόντα αποσύρθηκαν από την ευρωπαϊκή αγορά - Δείτε φωτογραφίες

• Μαυρίκιος Μαυρικίου: Αποκάλυψε ότι σκέφτεται να κατέβει υποψήφιος Βουλευτής – Δείτε βίντεο



ΠτΔ για επεισόδια στη Λεμεσό: «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και ειδικότερα η ηγεσία της ΚΟΠ»

ΠτΔ για επεισόδια στη Λεμεσό: «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και ειδικότερα η ηγεσία της ΚΟΠ»

Η ηγεσία της ΚΟΠ και ο Πρόεδρος της να αναλάβουν τις ευθύνες τους είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top