ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ στοχοποίησε κέντρο διοίκησης της Χαμάς σε σχολείο

Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ στοχοποίησε κέντρο διοίκησης της Χαμάς σε σχολείο

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν μέσω Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες ότι εξαπέλυσαν πλήγμα εναντίον κέντρου διοίκησης του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, εγκατεστημένου, κατ’ αυτές, σε κτίριο στην πόλη της Γάζας (βόρεια) όπου λειτουργούσε σχολείο, το οποίο έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας εσωτερικά εκτοπισμένων εξαιτίας του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που σήμερα συμπληρώνει ένδεκα μήνες.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί κάποιος απολογισμός των θυμάτων ως αυτό το στάδιο.

«Τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούσαν το κέντρο διοίκησης και ελέγχου για να σχεδιάζουν και να εκτελούν τρομοκρατικές επιθέσεις» εναντίον στρατευμάτων και «του κράτους του Ισραήλ», κατά την ανακοίνωσή τους.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε «πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών που δρούσαν» μέσο στο σχολείο λαμβάνοντας «μέτρα για τη μείωση του κινδύνου να πάθουν κακό άμαχοι», ιδίως με τη «χρήση πυρομαχικών ακριβείας, την επιτήρηση από αέρος και τη συλλογή επιπρόσθετων πληροφοριών».

Την 20ή Αυγούστου, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έπληξε επίσης «κέντρο διοίκησης» της Χαμάς στην πόλη της Γάζας, όμως σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές στόχος ήταν σχολικό κτίριο που φιλοξενούσε εκατοντάδες εκτοπισμένους. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το Ισραήλ λέει πως πλήττει σχολικές υποδομές διότι χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς, κατηγορώντας το παλαιστινιακό κίνημα πως χρησιμοποιεί άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Το παλαιστινιακό κίνημα το διαψεύδει.

ΠΗΓΗ: skai.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χ. Ανδρέου: «Έτσι πέρασαν οι φωτοβολίδες στην κερκίδα του Απόλλωνα... Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους»

• Park and Ride: Καθυστερεί η εφαρμογή του Intercity Express - Πότε αναμένεται να ξεκινήσει

• Παιχνίδια εξουσίας στον ΔΗΣΥ με Αννίτα και Αβέρωφ - Η άνευ ουσίας προεδρολογία

• Τραγωδία στη Λεμεσό: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Άλκη Μιχαήλ

• Έρχονται Κύπρο αμερικανοί ειδικοί για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος - Οι επαφές που θα έχουν



Υπ. Δικαιοσύνης προς ΚΟΠ - «Να σταματήσει η ηγεσία να κρύβεται, να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες»

Υπ. Δικαιοσύνης προς ΚΟΠ - «Να σταματήσει η ηγεσία να κρύβεται, να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες»

Να σταματήσει να κρύβεται και να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που τις αναλογούν, καλεί την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σε σχέση με τα χθεσινά επεισόδια στο Στάδιο Αλφαμέγα και την αναβολή του αγώνα ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top