Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Αποσύρεται και ο τρίτος δικηγόρος υπεράσπισης των μοναχών - Οι δυο βασικοί λόγοι

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Αποσύρεται και ο τρίτος δικηγόρος υπεράσπισης των μοναχών - Οι δυο βασικοί λόγοι

Αποσύρεται και ο τρίτος σε σειρά δικηγόρος υπεράσπισης των μοναχών στην υπόθεση σκανδάλου της Μονής Αββακούμ.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη σύγκληση του Συνοδικού Δικαστηρίου και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, ο δικηγόρος Γιώργος Στυλιανού έκανε γνωστή την παραίτηση του.

Χωρίς νομική εκπροσώπηση για τρίτη φορά μένουν οι μοναχοί σε μια κρίσιμη στιγμή για τους ίδιους καθώς τη Δευτέρα (9/9) θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριου, χωρίς να υπάρχει πρόθεση αναβολής.

Οι λόγοι, ωστόσο, παραίτησης του δικηγόρου κ.Στυλιανού είναι δυο. Οπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, ο δικηγόρος Γιώργος Στυλιανού είχε ζητήσει να του παραδοθούν οι ταινίες που καταγράφουν πάνω το μαρτυρικό υλικό από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της Ιεράς μονής του Οσίου Αββακούμ.

Η Αρχιεπισκοπή, από την πλευρά της αρνήθηκε να του παραδώσει τις ταινίες, λέγοντας του να παραμείνει στο σημείο αν θέλει να δει τα κλειστά κυκλώματα.

Ο κ.Στυλιανού αρνήθηκε την πρόταση της Αρχιεπισκοπής ήθελε να διορίσει έναν δικό του πραγματογνώμονα, να εξεταστεί το υλικό.

Πέρα από τον πιο πάνω λόγο, από την αρχή ο κ.Στυλιανού είχε δηλώσει το δικαίωμα σε μια δίκαιη λύση, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό, καθώς η μη παράδοση του υλικού που είχε ζητήσει στερεί το δικαίωμα σε αυτήν.

Το αν οι μοναχοί θα εμφανιστούν τη Δευτέρα ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου, παραμένει άγνωστο.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναφέρεται ότι ο δικηγόρους τους προέτρεψε να μην παραστούν στο Δικαστήριο, με κίνδυνο να καταδικαστούν ερήμην τους.

Δείτε το βίντεο 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά αρχηγεία της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και απαντά στα «fake news» περί θανάτου Νετανιάχου, το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ και αμερικανική βάση στο Ιράκ

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά αρχηγεία της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και απαντά στα «fake news» περί θανάτου Νετανιάχου, το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ και αμερικανική βάση στο Ιράκ

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE