Επισπεύδονται οι διαδικασίες για κατάθεση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για κατάθεση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί

Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να επισπεύδει ενέργειες και διαδικασίες για την άμεση κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν το γρηγορότερο, προκειμένου να ακολουθήσει από τη μεριά τους η πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος.

Η αρχικώς συμφωνηθείσα προθεσμία για την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου είναι η 15η Οκτωβρίου, αλλά δημοσιογραφικές πληροφορίες συγκλίνουν στην άποψη ότι δεν αποκλείεται τελικά αυτή να παραταθεί έως τις 17 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), σε υπηρεσιακό επίπεδο οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη συγγραφή του νομοσχεδίου επισπεύδονται, και τα ενημερωτικά σημειώματα συγκεντρώνονται από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, ώστε μέσα στα επόμενα 24ωρα το νομοσχέδιο να λάβει την τελική του μορφή, «που δεν θα εξαντλείται σε ένα και μόνο άρθρο».

Κυβερνητική πηγή ανέφερε στο ΑΠΕ ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι, τηρουμένων των προθεσμιών, να μην επαναληφθούν οι ασφυκτικές προθεσμίες που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν κατά τη συζήτηση και ψήφιση προηγουμένων νομοθετημάτων».

Ήδη, τα τελευταία 24ωρα η Βουλή έχει προχωρήσει ταχύτατα στη συγκρότηση των διαρκών κοινοβουλευτικών επιτροπών, το έργο των οποίων προηγείται της τελικής συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Βούτση και του ζήτησε να μεταφέρει στην κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιθυμούσε τουλάχιστον το πρώτο νομοσχέδιο να μην είναι κατεπείγον, να μην είναι ένα άρθρο και να υπάρχει η άνεση να συζητηθεί ενδελεχώς στην ολομέλεια του Σώματος πριν τεθεί σε  ψηφοφορία.

«Διότι, τελικά, το προηγούμενο επτάμηνο, τα κατεπείγοντα ήταν περισσότερα από όσα ήταν τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Ακόμα μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη έλαβε τέλος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΓ των ΗΕ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, ωστόσο το μόνο θετικό συμπέρασμα από τη Νέα Υόρκη, είναι πως το κυπριακό παραμένει «ζωντανό» μέχρι τις λεγόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, τον Οκτώβριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE