ΠτΔ: Ενέργειες από ΥΠΕΞ για προκλήσεις κατοχικού καθεστώτος στην Κ. Δερύνεια

ΠτΔ: Ενέργειες από ΥΠΕΞ για προκλήσεις κατοχικού καθεστώτος στην Κ. Δερύνεια

Το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε συγκεκριμένες ενέργειες για τις παράνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος αναφορικά με πρόσφατη επίσκεψη εκτοπισμένων κατοίκων της κατεχόμενης Κάτω Δερύνειας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, την Πέμπτη.

«Μέσω της διπλωματικής οδού, πρωτίστως με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και με τα Ηνωμένα Έθνη, θα αντιμετωπίσουμε και αυτές τις προκλήσεις», σημείωσε σε δηλώσεις πριν από την τέλεση των εγκαινίων αίθουσας που θα στεγάζει τον Πολιτιστικό Όμιλο, τον Κυνηγετικό Σύλλογο και την Αθλητική Ένωση Αετού Αγγλισίδων.

Στις 31 Αυγούστου ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Δερύνειας Γιώργος Νικολέττος μετέβη για επίσκεψη συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δερύνειας Νίκο Λίλη, μέλη της Επιτροπής «Αδούλωτη Κάτω Δερύνεια» και πρόσφυγες από την Κάτω Δερύνεια, με το κατοχικό καθεστώς να τους κατηγορεί για κατασκοπεία και να μην επιτρέπει ξανά την είσοδό τους στα κατεχόμενα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύπρος και Αυστραλία πιο κοντά από ποτέ: Τι αποκάλυψε ο Χριστοδουλίδης για τη στήριξη στο Κυπριακό και τις νέες ευκαιρίες συνεργασίας

Κύπρος και Αυστραλία πιο κοντά από ποτέ: Τι αποκάλυψε ο Χριστοδουλίδης για τη στήριξη στο Κυπριακό και τις νέες ευκαιρίες συνεργασίας

Η Κύπρος εκφράζει τη βαθιά εκτίμησή της για την στάση αρχών της Αυστραλίας στο Κυπριακό και τη διαρκή υποστήριξή της στην κυριαρχία, την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, την Παρασκευή, κατά την παρουσίαση των διαπιστευτηρίων της νέας Ύπατης Αρμοστή της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Emily Louise Pugin.

BEST OF TOTHEMAONLINE