Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί - Εντάσσεται στην φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα της Κύπρου

Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί - Εντάσσεται στην φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα της Κύπρου

Δύο μετασεισμοί καταγράφτηκαν μέχρι στιγμής μετά τον σεισμό μεγέθους 4,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης Χριστόδουλο Χατζηγεωργίου, ο οποίος σημείωσε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ότι ο σεισμός εντάσσεται στην φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε για το σεισμό, ο οποίος έγινε έντονα αισθητός στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού αλλά και στην υπόλοιπη Κύπρο, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 18 χιλιόμετρα νότιο-δυτικά της Πάφου και εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα, ότι πρόκειται για μια περιοχή που διαχρονικά δίνει σεισμούς.

Ενδεικτικά σημείωσε πως τα τελευταία τριάντα χρόνια καταγράφηκαν οκτώ σεισμοί της τάξης του 4,5 – 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.  

Είναι συνέχισε, μια περιοχή που ουσιαστικά ενώνεται το κυπριακό τόξο με το ρήγμα μετασχηματισμού που είναι νότια της Πάφου μέχρι τις βόρειες ακτές που είναι δυτικά της Πόλης Χρυσοχούς.

Πρόκειται σημείωσε ο κ. Χατζηγεωργίου για σεισμό, που εντάσσεται στην φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα της Κύπρου.

Ερωτηθείς σχετικά ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανέφερε πως ο κόσμος θα πρέπει να είναι ενήμερος για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει από ένα σεισμό και να ενημερώνεται από την αρμόδια αρχή που είναι η Πολιτική Άμυνα και τα ενημερωτικά φυλλάδια.

Στις περιπτώσεις που θα έχουμε σεισμό μεγαλύτερου μεγέθους αυτό που θα πρέπει να έχουμε κατά νου μας είναι να προστατεύουμε τον εαυτό μας, είπε, προσθέτοντας πως «αν σώσουμε τον εαυτό μας τότε μπορούμε να βοηθήσουμε και άλλους».

Την ώρα του σεισμού, είπε, «προέχει να επιβιώσουμε εμείς οι ίδιοι», αφού όπως σημείωσε «δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να κάνουμε κάτι άλλο και η αντίδραση μας πρέπει να είναι άμεση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE