Σπάνιο νόμισμα 2 λιρών πωλείται σε δημοπρασία για ένα τρελό ποσό: Μια λεπτομέρεια το κάνει να αξίζει μια περιουσία

Σπάνιο νόμισμα 2 λιρών πωλείται σε δημοπρασία για ένα τρελό ποσό: Μια λεπτομέρεια το κάνει να αξίζει μια περιουσία

Ένα πραγματικά σπάνιο νόμισμα πωλήθηκε πρόσφατα σε μια διαδικτυακή δημοπρασία για ένα απίστευτο ποσο.

Τα σπάνια νομίσματα κάνουν θραύση τον τελευταίο καιρό στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου. Τα βίντεο στο TikTok είναι δεκάδες και ένα σωρό χρήστες ελέγχουν τις συλλογές τους, με σκοπό να βρουν κάτι ενδιαφέρον για να το πουλήσουν στις διάφορες διαδικτυακές δημοπρασίες.

Μάλιστα, πριν λίγο καιρό ένας άνδρας «χτύπησε» χρυσό αφού βρήκε το σπανιότερο νόμισμα 50 p του Ηνωμένου Βασιλείου στο απόθεμά του. Το σχέδιο Atlantic Salmon, το οποίο έχει τον Βασιλιά Κάρολο ΙΙΙ στο πίσω μέρος, είναι ιδιαίτερα περιζήτητο και στο τέλος πωλήθηκε για εκατοντάδες λίρες.

Πιο πρόσφατα, ο χρήστης του TikTok @CoinCollectingWizard, ο οποίος έχει 191.400 οπαδούς, εξήγησε ότι είχε στην κατοχή του το νόμισμα των £2p με τις Τραγωδίες του Σαίξπηρ, το οποίο κέρδισε μια αξιοσημείωτη τιμή 123 £, περίπου 60 φορές πάνω από την αξία του. Αυτά τα νομίσματα εκδόθηκαν για να τιμήσουν τα 400 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή και είναι πραγματικά σπάνια.

Κάθε ένα από τα τρία νομίσματα τιμά ένα διαφορετικό είδος έργων του Σαίξπηρ – τραγωδίες, κωμωδίες και ιστορίες. Γιατί λοιπόν αυτό το νόμισμα είναι τόσο ιδιαίτερο; Ο χρήστης είπε: «Το νόμισμα είναι τόσο ξεχωριστό, που δεν έχει καμία σχέση με την αξία του. Υπάρχει ένα λάθος στην άκρη του νομίσματος και αυτό το λάθος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον δεκάδων συλλεκτών. Τα σφάλματα του νομισματοκοπείου όπως αυτό μπορούν να προσθέσουν σημαντική αξία σε κοινά κέρματα».

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Τη θέση ότι η Λευκωσία είναι πανέτοιμη για όλα τα σενάρια, για όλες τις ενδεχόμενες και μη εκπλήξεις εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στα πλαίσια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, στους πέντε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE