ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανομβρία: Εκτίμηση για χαμηλά επίπεδα στη συνολική παραγωγή σταφυλιών

Ανομβρία: Εκτίμηση για χαμηλά επίπεδα στη συνολική παραγωγή σταφυλιών

Η συνολική παραγωγή σταφυλιών θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα λόγω της ανομβρίας και του καύσωνα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΟΔΑΠ Νίκο Σαββίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως η παρατεταμένη ανομβρία του περασμένου χειμώνα και ο καύσωνας τον περασμένο Ιούνιο έχουν σημαντικές συνέπειες στη γεωργία και την αμπελουργία. Παρά το ότι αρχικά η παραγωγή ήταν ικανοποιητική, δεν ευόδωσε και δεν ωρίμασε, είπε ενώ ανέφερε ότι η παραγωγή σε κιλά ανταποκρίνεται στα επίπεδα του προηγούμενου χρόνου.

Για αυτό το λόγο, παρά το γεγονός ότι ο ΣΟΔΑΠ μερίμνησε και βρήκε αγορά για να παραλάβει όλα τα σταφύλια των αμπελουργών, είναι πιθανό να μην παραλάβει 4000 τόνους σταφυλιών, όπως είχε προβλέψει πριν δύο μήνες, αλλά 2000 τόνους, είπε.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως "ο ΣΟΔΑΠ συνεχίζει την παραλαβή σταφυλιών και αναμένεται να παραλάβει περίπου 2 εκατομμυρίων κιλών ωστόσο μπορεί να απορροφήσει μέχρι και τέσσερα". Μέχρι τη Δευτέρα παρέλαβε από τους αμπελουργούς περισσότερους από 465 τόνους, είπε. Πρόσθεσε πως ο ΣΟΔΑΠ είναι διατεθειμένος φέτος να παραλάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες διότι έχουν φύγει τα αποθέματα προηγουμένων χρόνων.

«Έχουμε εξεύρει και αγορά με σκοπό το ξυνιστέρι που είναι το κύριο πρόβλημα πλεονάσματος από τα προηγούμενα χρόνια να φύγει αμέσως ποσότητα 1,5 εκατομ. φρέσκου κρασιού» είπε.

Σχετικά με τις τιμές που προσφέρει το ΣΟΔΑΠ είπε ότι καταβλήθηκε προσπάθεια για να ικανοποιηθούν οι αμπελουργοί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Οργανισμού.

Χαρακτήρισε τέλος άνισο τον ανταγωνισμό που δέχονται τα κυπριακά κρασιά από τα εισαγώμενα διότι, όπως είπε, το κόστος παραγωγής στην Κύπρο είναι πολύ υψηλότερο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θλίψη για τον 43χρονο Άλκη: Αναμένεται η νεκροτομή για να καταδείξει τα ακριβή αίτια θανάτου του

• Κάμερες τροχαίας: Ανάβει το φλας σε νέα σημεία στη Λεμεσό - Δείτε πότε και πού

• Γεμίζει Αστυνομία η Λεμεσός: Αυτοί οι δρόμοι κλείνουν σήμερα λόγω της διαμαρτυρίας των οπαδών

• Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων για τα νηπιαγωγεία

• 5+1 μάρκες οχημάτων που προτιμούν οι Κύπριοι - Εξαιρετικά κινείται η αγορά αυτοκινήτου



Έστειλε μηνύματα πριν τον αγώνα ο Χαρτσιώτης: «Να μην μετατρέπουμε τα ματς σε ρινγκ»

Έστειλε μηνύματα πριν τον αγώνα ο Χαρτσιώτης: «Να μην μετατρέπουμε τα ματς σε ρινγκ»

Το ποδόσφαιρο είναι ένα υγιές άθλημα και δεν πρέπει να μετατρέπουμε τους αγώνες σε ρινγκ, διαμήνυσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά κατά τον υψηλής επικινδυνότητας αγώνα μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ και την ταυτόχρονη πορεία διαμαρτυρίας των οργανωμένων οπαδών της Ομόνοιας 29ης Μαΐου, στη Λεμεσό, την Κυριακή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top