ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παραολυμπιακοί: Mε την καλύτερη επίδοση των προκριματικών στον τελικό η Πελενδρίτου

Παραολυμπιακοί: Mε την καλύτερη επίδοση των προκριματικών στον τελικό η Πελενδρίτου

Την πρόκρισή της στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, στην κατηγορία S11, στους Παραλυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» πέτυχε η Καρολίνα Πελενδρίτου, καταγράφοντας τον καλύτερο χρόνο των δύο προκριματικών σειρών.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η τρις χρυσή Παραολυμπιονίκης ήταν η μοναδική από τις 16 συμμετέχοντες στα προκριματικά που τερμάτισε με χρόνο κάτω από τα τριάντα δευτερόλεπτα. Συγκεκριμένα κέρδισε τη δεύτερη προκριματική σειρά με χρόνο 29.92, δείχνοντας να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αφήνοντας πίσω τη χρυσή Παραολυμπιονίκη στο Τόκιο και κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ (29.20), Κινέζα Jia Ma, που τερμάτισε με χρόνο 30.24, όσο έκανε και η νικήτρια της πρώτης προκριματικής σειράς, η Ολλανδέζα Liesette Bruinsma.

Στον τελικό το βράδυ του Σαββάτου (31/08), στις 21:41, θα βρίσκονται επίσης η Ουκρανή Μaryma Piddubna, οι Κινέζες Guizhi Li και Xiaotong Zhang, η Βρετανίδα Scarlett Humphrey και η ελληνικής καταγωγής Αναστασία Παγώνη.

Η Καρολίνα Πελενδρίτου θα διεκδικήσει την παρουσία της στο βάθρο για δεύτερη σερί Ολυμπιάδα, καθώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο. Συνολικά, εφόσον καταφέρει να εξασφαλίσει κάποιο μετάλλιο θα είναι το έβδομο στην καριέρα της σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς πέραν από τα τρία χρυσά, έχει επίσης ένα αργυρό και δύο χάλκινα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παρολίγον σύγκρουση τρένου στην Ελλάδα με δέντρα - Γιατί ξέσπασε φωτιά - Ερωτηματικά για την κατάσταση του σιδηρόδρομου

• «Χρυσός Σεπτέμβρης» - Παιδικός καρκίνος: Πόσα νέα περιστατικά καταγράφονται ετησίως στην Κύπρο και πόσα επιβιώνουν

• Ταξίδια: Ποιους προορισμούς επέλεξαν περισσότερο το καλοκαίρι – Η μικρή πτώση στα οργανωμένα και ο λόγος

• «United by Pride»: Για τρίτη χρονιά στέλνει μήνυμα ειρήνης και επανένωσης - «Υπάρχει τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά μαζί»

• Οι λέξεις που αν διαγράψετε από το βιογραφικό σας, θα έχετε σίγουρη επιτυχία

• Κέντρο αίματος: Αρχίζουν από την επόμενη εβδομάδα οι οργανωμένες αιμοδοσίες - Κάλεσμα στο κοινό να συνεχίσει να προσέρχεται για να προσφέρει αίμα



Γιάννος Κρανιδιώτης: 25 χρόνια μετά τον θάνατό του - «Πρότυπο διορατικού πολιτικού»

Γιάννος Κρανιδιώτης: 25 χρόνια μετά τον θάνατό του - «Πρότυπο διορατικού πολιτικού»

«Ο Γιάννος Κρανιδιώτης, πρότυπο διορατικού πολιτικού, άφησε σημαντική παρακαταθήκη», σημειώνει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα 25 χρόνια από τον τραγικό του θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top