Γάζα: Στο λιμάνι Άνστοντ 3.577 παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο

Γάζα: Στο λιμάνι Άνστοντ 3.577 παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο

Στο λιμάνι του Άνσντοντ στο Ισραήλ έφθασαν 3.577 παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια από την Κύπρο για να μεταφερθούν στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την GOGAT - την υπηρεσία του Ισραήλ που έχει επιφορτιστεί με τον συντονισμό της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στα παλαιστινιακά εδάφη, όπως ανέφερε την Παρασκευή η ισραηλινή εφημερίδα "The Times of Israel"

Η ανθρωπιστική βοήθεια ταξίδεψε από την Κύπρο χρησιμοποιώντας το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Λωρίδα της Γάζας που έχει δημιουργηθεί με το Ισραήλ, ανακοίνωσε η COGAT, σημειώνοντας πως ύστερα από έλεγχο ασφαλείας η βοήθεια θα εισέλθει στη Γάζα.

Η GOGAT ανέφερε επίσης ότι από τότε που άνοιξε ο διάδρομος τον Μάρτιο έχουν παραδοθεί 10.700 παλέτες με τρόφιμα, νερό και ιατρικές προμήθειες, οι οποίες μεταφέρθηκαν από 750 φορτηγά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.