ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Συνεργαζόμαστε με τη διεθνή κοινότητα για τη ρυμούλκηση του Sounion

ΟΗΕ: Συνεργαζόμαστε με τη διεθνή κοινότητα για τη ρυμούλκηση του Sounion

Στην επιχείρηση ρυμούλκησης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου στην Ερυθρά Θάλασσα που χτυπήθηκε από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Όπως σημείωσε, τα Ηνωμένα Έθνη δεν συμμετέχουν στην επιχείρηση, αλλά συνεργάζονται με την διεθνή κοινότητα για την επίτευξή της.

«Η επιχείρηση γίνεται από ιδιώτες εργολάβους χωρίς κανένα συντονισμό από εμάς. Έχουμε συνεργαστεί με άλλους στη διεθνή κοινότητα για να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες μπορούν να επιχειρήσουν, όμως προφανώς θα το κάνουν με τον δικό τους χρόνο, αλλά το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο Ντουζαρίκ.

Το βίντεο με την επίθεση των Χούτι

Η στιγμή της καταστροφής κατά την οποία το ελληνόκτητο Sounion τυλίγεται στις φλόγες μετά την επίθεση των Χούτι της Υεμένης, στις 21 Αυγούστου, στην Ερυθρά Θάλασσα, αποτυπώνεται σε νέο βίντεο.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στη ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου «Sounion» για την αποτροπή περιβαλλοντικής καταστροφής, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι αντάρτες της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν επιχειρήσαν να δικαιολογήσουν την επίθεση, υποστηρίζοντας πως η πλοιοκτήτρια εταιρεία «παραβίασε την απόφαση απαγόρευσης εισόδου στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης».

Το βίντεο το δημοσιοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι Χούτι. Στο βίντεο διακρίνεται μια ισχυρότατη έκρηξη δεξαμενόπλοιο που μετέφερε περισσότερους από 150.000 τόνους αργού πετρελαίου. Το πλοίο φλέγεται εγκαταλελειμμένο, 77 ναυτικά μίλια ανοιχτά των ακτών της Υεμένης.

Οι Χούτι είχαν δημοσιοποιήσει κι άλλο βίντεο στις 23 Αυγούστου από την επίθεσή τους στο ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο, στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παρολίγον σύγκρουση τρένου στην Ελλάδα με δέντρα - Γιατί ξέσπασε φωτιά - Ερωτηματικά για την κατάσταση του σιδηρόδρομου

• «Χρυσός Σεπτέμβρης» - Παιδικός καρκίνος: Πόσα νέα περιστατικά καταγράφονται ετησίως στην Κύπρο και πόσα επιβιώνουν

• Ταξίδια: Ποιους προορισμούς επέλεξαν περισσότερο το καλοκαίρι – Η μικρή πτώση στα οργανωμένα και ο λόγος

• «United by Pride»: Για τρίτη χρονιά στέλνει μήνυμα ειρήνης και επανένωσης - «Υπάρχει τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά μαζί»

• Οι λέξεις που αν διαγράψετε από το βιογραφικό σας, θα έχετε σίγουρη επιτυχία

• Κέντρο αίματος: Αρχίζουν από την επόμενη εβδομάδα οι οργανωμένες αιμοδοσίες - Κάλεσμα στο κοινό να συνεχίσει να προσέρχεται για να προσφέρει αίμα



Γιάννος Κρανιδιώτης: 25 χρόνια μετά τον θάνατό του - «Πρότυπο διορατικού πολιτικού»

Γιάννος Κρανιδιώτης: 25 χρόνια μετά τον θάνατό του - «Πρότυπο διορατικού πολιτικού»

«Ο Γιάννος Κρανιδιώτης, πρότυπο διορατικού πολιτικού, άφησε σημαντική παρακαταθήκη», σημειώνει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα 25 χρόνια από τον τραγικό του θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top