ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσπάθησε να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα - Έτσι.. έχασε χιλιάδες ευρώ 57χρονος

Προσπάθησε να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα - Έτσι.. έχασε χιλιάδες ευρώ 57χρονος

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης και απόσπασης χρηματικού ποσού που ξεπερνά τις 30 χιλιάδες ευρώ, διερευνά η Αστυνομία, μετά από καταγγελία που υπέβαλε χθες στην Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, άντρας ηλικίας 57 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 57χρονου, τον περασμένο Ιούλιο, ο ίδιος εντόπισε στο διαδίκτυο συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όπου παρουσιάζονταν προγράμματα επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, με υψηλές δήθεν αποδόσεις χρηματικού κέρδους.

Αφού ο 57χρονος προχώρησε σε εγγραφή του στην ιστοσελίδα, επένδυσε σε κρυπτονομίσματα, με την καθοδήγηση προσώπου με το οποίο ήρθε σε διαδικτυακή επικοινωνία μέσω της ιστοσελίδας. Αργότερα ωστόσο, ο 57χρονος διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ήταν πλαστή και ότι ο ίδιος είχε εξαπατηθεί, με αποτέλεσμα να απολέσει χρηματικό ποσό ύψους 37,274 δολαρίων – ισότιμο με 33,496 ευρώ περίπου - το οποίο είχε επενδύσει.

Την υπόθεση απάτης διερευνά ο Κλάδος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η Αστυνομία, με αφορμή και την νέα αυτή καταγγελία απάτης, συστήνει προσοχή στο κοινό, σε σχέση με τη διενέργεια οποιωνδήποτε συναλλαγών/ επενδύσεων μέσω διαδικτύου.

Συστήνεται στο κοινό όπως συνεργάζεται μόνο με αναγνωρισμένες εταιρείες και εγκεκριμένους συμβούλους, για οποιεσδήποτε χρηματοπιστωτικές επενδύσεις. Επισημαίνεται ότι, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και τραπεζικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης σε διαδικτυακούς λογαριασμούς και λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και άλλα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, πρέπει να προστατεύονται και ουδέποτε να γνωστοποιούνται σε οποιαδήποτε πρόσωπα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χειροπέδες σε δύο νεαρούς - Εντόπισαν χρυσαφικά και μεγάλο χρηματικό ποσό στις οικίες τους - Τι είπαν για τις κατηγορίες

• «Χρυσός Σεπτέμβρης» - Παιδικός καρκίνος: Πόσα νέα περιστατικά καταγράφονται ετησίως στην Κύπρο και πόσα επιβιώνουν

• Ταξίδια: Ποιους προορισμούς επέλεξαν περισσότερο το καλοκαίρι – Η μικρή πτώση στα οργανωμένα και ο λόγος

• «United by Pride»: Για τρίτη χρονιά στέλνει μήνυμα ειρήνης και επανένωσης - «Υπάρχει τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά μαζί»

• Καιρός: Νεφώσεις και ισχυροί άνεμοι στο μενού – Πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία

• Άντρη Καραντώνη: Γιορτάζει 9 χρόνια γάμου με τον Νεοκλή Σκουρουμούνη - Οι φωτογραφίες και η τρυφερή ανάρτηση



Καταγγέλει την Τουρκία στον ΟΗΕ η Κύπρος για πτήσεις drones και στρατιωτικές ασκήσεις στο νησί

Καταγγέλει την Τουρκία στον ΟΗΕ η Κύπρος για πτήσεις drones και στρατιωτικές ασκήσεις στο νησί

Οι πολυάριθμες στρατιωτικές παραβιάσεις από τις δυνάμεις κατοχής της Τουρκίας έχουν στόχο να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα και να υπονομεύσουν τις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, αναφέρει σε επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Μαρία Μιχαήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top