Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη βόρεια Εύβοια, αισθητός και στην Αττική

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη βόρεια Εύβοια, αισθητός και στην Αττική

Σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε τη Δευτέρα, στις 22:53, στη βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση, ο σεισμός είχε επίκεντρο 4 χλμ. ΝΑ των Βασιλικών Ιστιαίας και εστιακό βάθος 15,4 χλμ.

Η δόνηση έγινε έντονα αισθητή στη βόρεια Εύβοια, στις Σποράδες, αλλά και στην Αθήνα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων 

Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο ΕΡΤNews εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι είναι σύνηθες φαινόμενο για τη συγκεκριμένη περιοχή και πρόσθεσε πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιοχή Ψαροπούλι. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», ανέφερε. Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι μίλησε με τον δήμαρχο Ιστιαίας και δεν του αναφέρθηκε κάτι για ζημιές από τον σεισμό.

παπαδοπουλος2608

Σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος γράφει: «Παραμένουμε ψύχραιμοι. Αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε δεδομένου ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία.  Ψυχραιμία!»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πανέτοιμος να συμμετάσχει σε νέα διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό ο ΠτΔ - «Χάθηκε πολύς χρόνος»

Πανέτοιμος να συμμετάσχει σε νέα διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό ο ΠτΔ - «Χάθηκε πολύς χρόνος»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει εκ νέου πως είναι πανέτοιμος - ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα - να συμμετάσχει σε νέα διευρυμένη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθεί η άμεση επανέναρξη συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE